Ankara'da bahar müzikle şenlenecek

Sanatseverler, Sevda-Cenap And Müzik Vakfınca düzenlenen "36. Uluslararası Ankara Müzik Festivali" ile bu yıl müzikal bir bahar yaşayacak.

05 Mart 2019 Salı 15:49
Ankara'da bahar müzikle şenlenecek

 Sanatseverler, "36. Uluslararası Ankara Müzik Festivali" ile bu yıl müzikal bir bahar yaşayacak.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, 35 yıldır Ankaralılık adına düzenlediği Sabancı Vakfı ve Kavaklıdere Şirketler Grubunun Onur Üyesi olduğu, Başkentin en uzun soluklu uluslararası etkinliği, 36. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'ni sanatseverlere sunmaya hazırlanıyor.

Festivalde, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli sanatçılar başta olmak üzere Almanya, Brezilya, Estonya, Fransa, Gürcistan, İspanya, İtalya ve Ukrayna’dan klasik müzik, dans ve caz alanlarının seçkin örneklerini sunacak 400'e yakın sanatçı ve topluluk yer alacak.

Festival, şef Orhun Orhon yönetimindeki Orkestra Akademik Başkent'in 4 Nisan Perşembe akşamı sunacağı konser ile başlayacak. Orkestraya, koro şefi Çiğdem Aytepe yönetimindeki TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu eşlik edecek.

Konserde, soprano Görkem Ezgi Yıldırım, alto Elif Canbazoğlu, tenor Arda Doğan ve bariton Arda Aktar solistliğinde "W.A. Mozart Taç Giyme Messe" ile piyanist Gökhan Aybulus solistliğinde Rachmaninoff'un 2 numaralı piyano konçertosu seslendirilecek.

Festival, 25 Nisan'da Vakthang Kakhidze şefliğinde Tiflis Senfoni Orkestrası’nın konseriyle kapanacak. Bu konserde, eğitimini Türkiye'de tamamlamış, uluslararası ödüllü genç keman sanatçısı Veriko Tchumburidze sahne alacak.

İlk kez Türkiye'de UAMF'de konser verecek klasik gitar dünyasının genç gitaristi Yamandu Kosta ve beş kıtada binlerce konser veren besteci, piyanist ve orkestra şefi Manolo Carrasco ve Flamenko Topluluğu da sanatseverlerle buluşacak.

75 yıllık geçmişine 50'den fazla ödül sığdırmış 100 kişilik dansçı ve müzisyen kadrosuyla Virsky Ukrayna Ulusal Dans Topluluğu da şölen tadında bir gösteri sunacak.

Çekya'nın önemli müzisyenlerinden Josef Spacek-Miroslav Sekera keman-piyano ikilisi de konser verecek.

İtalyan caz topluluğu ile piyanist Pommier de Ankara'da

Dünyanın sayılı oda müziği topluluklarından Kiev Oda Orkestrası, İtalyan caz topluluğu Giovanni Guidi Kentet, dünyaca ünlü Fransız piyanist Jean Bernard Pommier festivalde sanatseverlerle buluşacak.

Şef Burak Onur Erdem yönetimindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu'nun vereceği konserde solistler Christian Dengk (org) ve Egmont Välja (çello) sahne alacak.

Genç Türk solistler Cem Önertürk (flüt) ve Bengi Canatan (arp) da festivalde yer alacak. Festival biletleri, 11 Mart'ta Biletix'te satışa çıkacak.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfınca düzenlenen "36. Uluslararası Ankara Müzik Festivali" afişi, vakfın Afiş Yarışması'nda oy birliğiyle birinciliğe layık görülen Zülal Bakır imzasını taşıyor.

Muhabir: Yasemin Kalyoncuoğlu

Son Güncelleme: 05.03.2019 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.