Hazreti Pir'in puşidesi, sandukası üzerine serildi

- Milyonların "Gel" çağrısına koştuğu büyük Türk düşünürü ve mutasavvıf Hazreti Mevlana Celaleddin Rumi'nin puşidesi (örtü) tamamlanan restorasyonun ardından sandukası üzerine tekbirlerle ve dualarla serildi - Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katıldı

22 Mart 2019 Cuma 09:04
Hazreti Pir'in puşidesi, sandukası üzerine serildi

KONYA (AA) - Milyonların "Gel" çağrısına koştuğu büyük Türk düşünürü ve mutasavvıf Hazreti Mevlana Celaleddin Rumi'nin puşidesi (örtü) tamamlanan restorasyonun ardından sandukası üzerine tekbirlerle ve dualarla serildi.

Mevlana'nın sandukasının üzerinde yer alan, altın ve ipek işlemeli puşide, Sultan 2. Abdülhamit tarafından 1894 yılında yaptırıldı.

Üzerinde hat süslemeleri, Ayetel Kürsi, peygamber isimleri, Fatiha suresinin yazılı olduğu örtünün hemen altında kalın ceylan derisi bulunuyor.

Zamanla yıpranan puşide, bir yıl önce alanında uzman bir ekip tarafından restore edilmeye başlandı.

Restorasyonun tamamlanmasıyla puşide, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da katıldığı törenle sandukanın üzerine tekbirlerle ve dualarla serildi.

Törene, Mevlana Celaleddin Rumi'nin 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü ve Postnişin Fahri Özçakıl ile AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.