Islık dili UNESCO yolunda!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Dede Korkut Hikayeleri, Türk okçuluğu, ıslık dili ve Hıdrellez’i “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi”ne kaydetmek için UNESCO’ya başvurdu.

21 Kasım 2017 Salı 22:30
Islık dili UNESCO yolunda!

Türklerin en büyük miraslarından olan ve günümüzde kaybolmaya yüz tutan bazı geleneklerin yok olmaması için Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışma başlattı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ÇALIŞMA BAŞLATTI

Yenişafak'ta yer alan habere göre, Türklerin en büyük miraslarından olan ve günümüzde kaybolmaya yüz tutan bazı geleneklerin yok olmaması için Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışma başlattı. Bakanlık, 4 farklı Türk kültür mirasını da koruma altına aldırmak için başvurularını yaptı.

Bakanlık, ‘Islık Dili', Türklerin destanlarını anlattığı ‘Dede Korkut Masalları', ‘Geleneksel Türk Okçuluğu' ve ‘Bahar kutlaması: Hıdrellez' konularında hazırladığı dosyalarla UNESCO'ya başvurdu. ‘Dede Korkut Mirası: Destan, Masal ve Müzik dosyalarının“İnsanlığın Somut olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi”ne 2018 yılında, Geleneksel Türk Okçuluğu dosyasının ise 2019 yılında değerlendirmeye alınması bekleniyor. Ayrıca Islık Dili ve Hıdrellez dosyalarının bu yıl sonunda listeye kaydedilmesi gündemde.

Anahtar Kelimeler:
Unescoıslık Dili
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.