Yıldız: ''Üniversite Olarak 410 Faaliyet Gerçekleştirdik''

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Ankaradanhaber’e önemli açıklamalarda bulundu.

06 Şubat 2018 Salı 11:35
Yıldız: ''Üniversite Olarak 410 Faaliyet Gerçekleştirdik''

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi olarak üniversiteyi akademik seviyesine yükseltmek için Kazakistan’daki arkadaşlarıyla birlikte önemli faaliyetler yaptıklarını ifade eden Yıldız, ‘’Uzaktan eğitim faaliyetimizi yürütmeye devam ediyoruz. Bir taraftan da üniversitemizin adı olan ‘’Hoca Ahmet Yesevi’’ hazretlerini tanıtmaya gayret ediyoruz. 2016-2017 yıllarında UNESCO tarafından Hoca Ahmet Yesevi yılı ilan edildi. Biz de faaliyetlerimizi de bu kapsamda yoğunlaştırdık.’’ dedi.

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi olarak 410 faaliyet gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Yıldız, ‘’Bu faaliyetlerimizden en önemlisi Hoca Ahmet Yesevi’nin değerli eseri olan ‘’Divan-ı Hikmet’i ‘’ Türkiye Türkçesi’ne kazandırmak oldu. Kitabın yayınlandığı 2016 Ocak ayı içerisinde Ankara’da Divan-ı Hikmet sohbetleri başlattık. Divan-ı Hikmet sohbetlerinde birinci konuşmacımız üniversitemizin Mütevelli Heyet Üyesi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Doç.Dr. İbrahim Kalın beyefendi oldu. Bugüne kadar toplam 16 Divan-ı Hikmet sohbeti gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz sohbetleri de bir kitaba dönüştürdük. Aynı zamanda çocuklar için de faaliyetler yaptık. Ahmet Yesevi hikaye kitabı ve 2 bölümlük bir Hoca Ahmet Yesevi oyunu yayınladık.’’ İfadelerini kullandı.

Yıldız, Hoca Ahmet Yesevi’nin birçok eserini Türkçe’ye kazandırdıklarını belirterek, ‘’Hoca Ahmet Yesevi’nin ‘’Fakr-nâmesi’ni yayınladık. Bugüne kadar yayınlanmamış 2 tane Farsça eseri vardı. Bunlardan bir tanesi "Risale der Adab-ı Tarikat", diğeri ise "Risale der Makamat-ı Erba'in" adlı eserleri.  Bunları da Farsça’dan Türkçe’ye çevirip yayınladık. Bu şekilde toplam 410 faaliyeti gerçekleştirdik.’’ dedi.

Son Güncelleme: 06.02.2018 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.