Hocalı Katliamı'nın 26. yılı

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: - "Hocalı kasabasında, 26 Şubat 1992'de Ermeni güçleri tarafından zalimce katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyor ve insanlığa karşı işlenmiş bu saldırıyı kınıyoruz"

25 Şubat 2018 Pazar 12:09
Hocalı Katliamı'nın 26. yılı

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesi Hocalı kasabasında, 26 Şubat 1992 tarihinde Ermeni güçleri tarafından zalimce katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyor ve insanlığa karşı işlenmiş bu saldırıyı kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Yılmaz, Hocalı Katliamı'nın 26. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın birçok noktasında benzer katliamların devam ettiğini üzüntüyle gördüklerini ve çatışmaların barışçıl çözümü için katkı ve destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesi Hocalı kasabasında, 26 Şubat 1992'de Ermeni güçleri tarafından zalimce katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyor ve insanlığa karşı işlenmiş bu saldırıyı kınıyoruz."

Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin "bir millet-iki devlet" anlayışıyla her alanda güçlenerek gelişmesinin temel önceliklerin başında geldiğine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"CHP, Dağlık Karabağ ve diğer işgal edilen yerlerin, Azerbaycan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğü çerçevesinde çözüme kavuşturulmasını desteklemektedir. Bu noktada, Ermenistan'a işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi çağrısını tekrarlıyoruz. Öte yandan Ermenistan tarafından gerekli adımlar atıldığı takdirde, bu ülkeyle de pekala iyi bir komşu ve dost olabileceğimize inanmaktayız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.