Keçiören'de Toplu Açılış Töreni

- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (2) - "Mesele belediyecilikse bu konuda kimse bizim elimize su dökemez. Belediyecilik AK Parti'nin işidir" - "Cumhur İttifakı ile bu yolda yürüyoruz ve yürüyeceğiz. Pazara kadar değil inşallah mezara kadar yürüyeceğiz"

11 Şubat 2019 Pazartesi 14:56
Keçiören'de Toplu Açılış Töreni

ANKARA (AA) - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mesele belediyecilikse, bu konuda kimse bizim elimize su dökemez. Belediyecilik AK Parti'nin işidir." dedi.

Keçiören Belediyesince yapımı tamamlanan tesislerin açılışı için Kalaba Meydanı'nda düzenlenen törende vatandaşlara hitap eden Erdoğan, alandakilere "Keçiören 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'na destek veriyor muyuz?" diye seslendi.

Ankara'nın sıradan bir il olmadığını, İstiklal Savaşı'nı yönetmiş bir şehir olduğunu belirten Erdoğan, Ankara'nın cumhuriyeti kuran ve merhum Adnan Menderes ile merhum Turgut Özal'a sahip çıkan bir şehir olduğunu söyledi.

Başkentin, Türkiye'nin tüm renklerini, zenginliklerini bünyesinde buluşturan şehir olduğunu dile getiren Erdoğan, bu ilin 15 Temmuz'da istiklal ve istikbaline sahip çıkarak, destan yazdığını vurguladı.

Ankara'nın siyasetinden sanayisine, yerli ve milli olan her şeye yüreğini açan şehir olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hepsinden önemlisi, Ankara başkentimizdir, göz bebeğimizdir. Bunun için Ankara'da başarılı olmaya önem veriyoruz. Hamdolsun Ankara özellikle de Keçiören, geçtiğimiz 14 seçimde bizi hiç yalnız bırakmadı, bizi hiç mahçup etmedi. 31 Mart'ta da Ankara ve Keçiören'in aynı şekilde bize sahip çıkacağından şüphe duymuyorum. Zaten mesele belediyecilikse, bu konuda kimse bizim elimize su dökemez. Belediyecilik AK Parti'nin işidir. Keçiören'de evelallah Turgut Altınok kardeşimle sandıkları patlatacağız. Ardından Büyükşehirde 5 dönem Kayseri'yi yönetmiş olan daha sonra milletvekilimiz olan ardından kendisiyle Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak ki o da biliyorsunuz azami yerel yöneticiliğin bir üst zirvesidir, Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Mehmet Özhaseki kardeşimizle de Büyükşehiri yöneteceğiz. Dolayısıyla Büyükşehirde Özhaseki, Keçiören'de Altınok kardeşimizle yola devam edeceğiz. Hazır mıyız bunlara? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız?"

Erdoğan, alandaki vatandaşların "Haseki, Altınok Ankara'da sorun yok" tezahüratı üzerine, "Size güveniyorum, size inanıyorum ve 31 Mart akşamı inşallah bu ikiliyi birbirinden ayırmayacaksınız. Tabii yeter mi? Yetmez, Ankara'nın tüm ilçeleriyle büyükşehrimizi bütünleştireceğiz. Ankara inşallah çok daha ileri bir belediyeciliği görmüş olsun." ifadesini kullandı.

- "Bunların illet ittifakı var, bizim de Cumhur İttifakımız var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin geçmişte defalarca deneyip, başaramamış bir ismi yeniden sahneye sürdüğüne işaret etti.

Özhaseki'nin geçmişteki belediye başkanlığı ve bakanlık görevlerinden bahseden Erdoğan, Özhaseki ile beraber yürüyeceklerini, iktidarıyla, belediye başkanlarıyla buraları çok daha farklı bir konuma getireceklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"CHP'nin bir özelliği var, kiminle el ele, kiminle kol kola? Kandil'in desteklediği HDP, İYİ Parti, Saadet ve FETÖ, bunlarla el ele yürüyor. Bunların zillet ittifakı var, bunların illet ittifakı var. Bizim de Cumhur İttifakımız var. Cumhur İttifakımızın özelliği var. Bize 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlara karşı biz bütünleştik. Orada CHP, HDP var mıydı? Yoktu. Orada diğerleri var mıydı? Yoktu. Bu kardeşiniz gecenin saat 01.15'inde Atatürk Havalimanı'na, İstanbul'a indiğinde milletiyle iç içeydi fakat 23.15'te de meğerse Bay Kemal (Kılıçdaroğlu) oraya gelmiş, tankların koruması altında oradan ayrılarak Bakırköy Belediyesine gitmiş. Sonra da 'bana da haber verseydiler gelirdim' diyor.

Yüzbinler, milyonlar meydanlara dökülmüş sen hala 'bana da haber verseydiler' diyorsun. Özel sipariş mi gerekiyor? Bu vatan meselesi, milliyetperverlik, terörizme karşı bir mücadele. Nitekim, 7 Ağustos'ta kendisini davet ettik. Cuma akşamına kadar bize cevap vermedi. Gelemeyeceğini söylediler. En son herhalde baskılara dayanamadı cuma akşamı geleceğini bildirdiler. Fakat ondan sonra da bizim birlik beraberlik o 'Yeni Kapı ruhu' dediğimiz olaya tahammül edemedi, ayrıldı. Zaten bizlerle beraber olamazdı. Şimdi biz azami müştereklerimizin olduğu Cumhur İttifakı ile bu yolda yürüyoruz ve yürüyeceğiz. Pazara kadar değil inşallah mezara kadar yürüyeceğiz."

Bu meselenin sıradan bir mesele olmadığını, vatanseverlik ve milliyetperverliğin rastgele bir olay olmadığını vurgulayan Erdoğan, siyaset mühendisliklerine prim vermeyen Ankaralıların lafa değil icraata, vizyona, birikime, tecrübeye ve ehliyete baktığını, bunların hepsinin de Mehmet Özhaseki ile Turgut Altınok'u tarif eden vasıflar olduğunu söyledi.

Erdoğan, Ankaralıların karşısına mecburiyetten değil memnuniyetle oy verecekleri, verdiği her oyun da karşılığını hizmet, yatırım ve icraat olarak alacakları bir aday çıkardıklarını belirtti.

Bu adaylarla belediye hizmetlerinde çıtayı düşürmek değil tam tersine daha yükseğe çıkarmak için Ankaralıların desteğine talip olduklarının altını çizen Erdoğan, "Bildiğimiz, tanıdığımız, 17 yıldır içinde yaşadığımız Ankara, aday diye öne sürülen projeyi 31 Mart'tan sonra bir kez daha evine geri gönderecektir." ifadesini kullandı.

AK Parti'nin Yenimahalle ilçesinde Veysel Tiryaki'yi belediye başkan adayı gösterdiklerini aktaran Erdoğan, Tiryaki'nin Altındağ'daki başarısını aynı şekilde burada da alacaklarını vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı'yı da Altındağ Belediye Başkan adayı olarak açıkladıklarını anımsatan Erdoğan, buralardaki başarılı sürecin aynen devam etmesini istediklerini ama Yenimahalle'deki düşüşü de tersine çevirip orada da gelişmeye başlamak istediklerini kaydetti.

(Sürecek)



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.