Mimar Turgut Cansever'in ölümünün 9. yılı

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: - "Son yüzyılın yetiştirdiği değerli fikir insanı ve mimar Turgut Cansever, kadim köklerimizden ve medeniyet değerlerinden beslenen şehir anlayışı ile mimarimize geniş bir ufuk kazandırmıştır"

21 Şubat 2018 Çarşamba 19:28
Mimar Turgut Cansever'in ölümünün 9. yılı

ANKARA (AA) - AK Parti Çevre, Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Son yüzyılın yetiştirdiği değerli fikir insanı ve mimar Turgut Cansever, kadim köklerimizden ve medeniyet değerlerinden beslenen şehir anlayışı ile mimarimize geniş bir ufuk kazandırmıştır." ifadelerini kullandı.

Karaaslan, Mimar Turgut Cansever'in ölüm 9. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cansever'in son yüz yılda yetişmiş önemli kişilerden olduğunu belirten Karaaslan, şunları kaydetti:

"Son yüzyılın yetiştirdiği değerli fikir insanı ve mimar Turgut Cansever, kadim köklerimizden ve medeniyet değerlerinden beslenen şehir anlayışı ile mimarimize geniş bir ufuk kazandırmıştır. Mimariyi kültür ile donatıp sanatla buluşturan bilge mimar medeniyetin nişanesi olan şehri imar ederken nesli de ihya etmenin gereğini vurgulamış, şehri, şehir ile nesil ilişkisi bağlamında değerlendirmiştir."

Karaaslan, Cansever'in mimariyi kültür ve sanatla buluşturduğunu vurgulayarak, "Mimarinin taş ve topraktan ibaret olmadığını, ruhuyla inşa edildiğini ifade etmiş, böylece şehre dair ufku, insan ekseninde ele alarak geleceğe taşıma misyonunu üstlenmiş, yetiştirdiği mimarlarla ise bu bakış açısının kalıcılığını sağlamıştır." ifadelerini kullandı.

Geçmiş değerleri günümüzle buluşturacak yeni bir mimari dili hakim kılmak için çalıştıklarına dikkati çeken Karaaslan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Her biri yaşayan mekanizmalar olan mekanları kendi kimlikleriyle yeniden üreterek geleceğe taşıma hedefimiz doğrultusunda, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Merhum Turgut Hocamızın miras bıraktığı şehir fikrinin korunması ve yaşatılması adına gayretimizi diri tutacağımızı ifade ediyor, vefatının 9. yılında merhum Turgut Cansever'i rahmet, şükran ve dua ile anıyorum."



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.