Hasta çocuklara hastanede bayram kutlaması

- Kayseri'de Emel Mehmet Tarman Çocuk Hastalıkları Kliniğinde tedavi gören çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında kutlama programı düzenlendi

19 Nisan 2018 Perşembe 11:57
Hasta çocuklara hastanede bayram kutlaması

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Emel Mehmet Tarman Çocuk Hastalıkları Kliniğindeki çocuklar için program düzenlendi.

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastane koridorunda gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar için Hacivat ve Karagöz gölge oyunu sahnelendi. Mustafa Yazar İlkokul öğrencileri de zeybek, horon, halay, kaşık gibi halk oyunu gösterisi sundu. Gösterisini tamamlayan öğrenciler, strafordan yapılmış 7 coğrafi bölge haritasını koridorun zemininde birleştirip, Türkiye haritası oluşturdu.

Maske ve serum takılı çocukların da izlediği etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, 4 gün sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanacağını aktardı.

Hastanede tedavi gören çocuklar için bir araya geldiklerini belirten Elmalı, şunları kaydetti:

"Hastalanan çocuklarımızla beraber olup bu güzel bayramı beraberce kutlama mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan 98 yıl önce vatan, 7 düvelin işgaline uğramış, milli savunma ile bunlar def edilmiştir. Bundan 98 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Meclisini kurarak milli iradeyi hayata geçirmiştir. Bunun bayramını kutluyoruz. Bu bayram da çocuklara armağan edilmiştir. Bu bayram dünyada tektir. Çocuklarımızın bayramını önceden kutluyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.