İşte Ramazanda Tok Tutan 9 Besin

Prof. Dr. Canan Karatay, Türkiye'de 17 saati bulacak olan oruç ibadetine vücudu hazırlamak için altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

08 Mayıs 2019 Çarşamba 12:55
İşte Ramazanda Tok Tutan 9 Besin

Tarçınlı süt

Tarçınlı süt

Karatay'ın önerisine göre; sahurda içeceğiniz 1 çay kaşığı tarçın eklenmiş 1 su bardağı yarım yağlı süt, bir sonraki gün daha rahat oruç tutmanızı sağlayacaktır. 

2

Çörekotu

Çörekotu

Çörekotu, içerdiği sağlıklı yağlarla vücutta tokluk hissi yaratır. Sahurda bir kase yoğurda ya da salatanıza karıştırıp tüketebilirsiniz.

3

Maden suyu

Maden suyu

Eğer tansiyon probleminiz yoksa, suyun yanı sıra 1 şişe doğal maden suyu da içmeyi ihmal etmeyin.

4

Yumurta

Yumurta

Canan Karatay, "Sahurda yumurta çok önemli. 3-4 yumurtayı tereyağına kırıp sarısıyla birlikte yiyebilirsiniz. Yumurta ve tereyağından aldığınız enerji, sizi 24 saat tok tutabilir" diyor.

5

Süt

Süt

Süt önemli bir kalsiyum ve D vitamini kaynağı olması sayesinde, tok tutarak açlık hissini bastırır. Bu yüzden sahurda ve iftarda birer bardak süt tüketmeye özen gösterin. 

 

6

Zeytinyağı

Zeytinyağı

Prof. Dr. Canan Karatay, sahurda tok tutan yiyecekler listesine zeytin ve zeytinyağının da mutlaka eklenmesi gerektiğini söylüyor. Karatay, "Sahurda zeytin ve zeytinyağı yiyebilirsiniz. Yağın verdiği enerji sizi 72 saat götürür. Dinç tutar, başınız dönmez" açıklamasında bulundu.

7

Fasulye

Fasulye

Fasulye, tokluk hissi sağlayan bir baklagil türü olduğu için sahur sofrasında baş köşede yer alabilir.

8

Yeşil çay

Yeşil çay

Ramazan'da günde 2-3 fincan yeşil çay içerek sindirim sisteminizin daha doğru çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.

9

Kefir

Kefir

Kefir, sindirimi ve hazmı kolay en besleyici içeceklerden biridir. Yoğurttan daha yoğun olan probiyotik içeriği ile bağırsaktaki iyi huylu bakterilerin artmasına yardımcı olur; kötü huylu bakterilerin yerleşmesini önler

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.