"Okulda Diyabet Programı" Eskişehir'de yapıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği ve Sanofi Türkiye'nin desteğiyle hayata geçirilen "Okulda Diyabet Programı" kapsamında Eskişehir'de bilinçlendirme...

14 Aralık 2018 Cuma 16:54

ESKİŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği ve Sanofi Türkiye'nin desteğiyle hayata geçirilen "Okulda Diyabet Programı" kapsamında Eskişehir'de bilinçlendirme buluşması gerçekleştirildi.

Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği Diyabet Grubu Başkanı Prof. Dr. Zehra Aycan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Prof. Dr. Fazıl Tekin Toplantı Salonu'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, diyabetli çocukların okullarda çektikleri sıkıntıları dile getirmeleri üzerine "Okulda Diyabet Programı"na başladıklarını kaydetti.

Programa öğretmenleri diyabet konusunda eğitmekle başladıklarını aktaran Aycan, şöyle konuştu:

"Öğretmenlere yönelik kısa eğitim programları düzenledik. Öğretmenlerimizin diyabet konusunda bilinçlenmesiyle çocuklar, komaya girmeden sağlık kuruluşlarına götürülebilir oldu. Toplum sağlığı merkezlerinde çalışan hemşireler de projeye katkı sağladı. Hemşireler, diyabetli çocuğun bulunduğu okulun bütün personelini eğiterek çocuğun okuldaki yaşam kalitesinin yükselmesine vesile oldu. Çeşitli toplantılarla aileler ve çocuklarla buluşuyoruz."


Anahtar Kelimeler:
Eskişehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.