15 vekil geri döndü!

CHP'den, Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile İYİ Parti sıralarına geçen 15 milletvekili, partisine geri döndü.

10 Mayıs 2018 Perşembe 13:50
15 vekil geri döndü!

CHP'nin 15 ikame vekili İYİ Parti'yi bırakarak tekrar CHP binasına döndü. CHP bu isimleri tekrar aday göstererek ödüllendirmeyi planlıyor.

CHP sözcüsü Bülent Tezcan'ın yaptığı açıklamayla İYİ Parti'ye gönderilen 15 CHP'li vekil geldikleri yere geri döndüler.

CHP BİNASINDA TOPLANTI

Bugün itibariyle CHP grup yönetim salonuna gelerek toplantıya geçen vekiller İYİ Parti'den istifa ederek tekrar CHP'ye geçecek. CHP Grup Başkanvekili Engiz Özkoç vekillerle toplantıyı yapan isim.

İYİ PARTİLİ VEKİLLER TESLİM ETTİ

15 ikame vekile bugün İYİ Parti'den bazı vekiller de eşlik ediyor. İYİ Partili vekiller 15 vekili CHP'ye teslim ettikten sonra geri dönecek. İkame vekiller Meclis'te yine CHP sıralarına oturtulacak.

ÖDÜLLENDİRİLECEKLER

Alınan bir diğer bilgiye göre bu isimler CHP listelerinin üst sıralarından aday gösterilerek ödüllendirilecek.

NE OLMUŞTU?

24 Haziran'da seçim yapılması kararı sonrası İYİ Parti'nin seçime katılım şartlarını yerine getirip getirmediği tartışılmaya başlandı. İYİ Parti cephesinden seçime girme şartlarını yerine getirdikleri yönünde açıklamalar yapılsa da, kamuoyunda tartışmalar sürdü. Bunun üzerine İYİ Parti'nin Meclis'te grup kurma suretiyle seçime katılması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 CHP'li milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesi talimatı verdi. Vekillerin İYİ Parti'ye geçmesiyle, İYİ Parti'nin seçime katılması tartışmaları sona erdi. YSK, daha sonra yaptığı açıklamada İYİ Parti'nin seçime katılmasının önünde engel olmadığını belirtti. CHP'nin bu hamlesi Cumhur İttifakı tarafından eleştirilirken, Saadet Partisi, İYİ Parti ve Demokrat Parti'den destek gelmişti.

Anahtar Kelimeler:
15 VekilChp 15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.