'Gomis ücretinin 5 milyon avroya çıkarılmasını istedi'

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Albayrak, "Bana Gomis'i kimse anlatmasın. Yanına başka futbolcuları da alarak kulübün ödeyemeyeceği, çok yüksek zam istedi." dedi.

14 Kasım 2018 Çarşamba 18:56
'Gomis ücretinin 5 milyon avroya çıkarılmasını istedi'

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis ile çok yüksek ücret talep etmesinden dolayı yollarını ayırmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen kulübün kasım ayı olağan divan kurulunda açıklamada bulunan Albayrak, Gomis'in kendilerinden yıllık 3 milyon 300 bin avro aldığını belirterek, "Ben Galatasaray menfaatlerini düşünmek mecburiyetindeyim. Sizler bizi bunun için seçtiniz. Biz yönetime gelmeden önce parasını alamadığı için Kayseri deplasmanına gitmemişti. Sonra İstanbul’daki maçta gol attıktan sonra paranın sorun olmadığını işaret ederek, formayı göstermişti. Bana Gomis'i kimse anlatmasın." diye konuştu.

Fransız futbolcuyu kadrolarında tutmak istediklerini aktaran Albayrak, şunları kaydetti:

"Yanına başka futbolcuları da alarak kulübün ödeyemeyeceği, çok yüksek zam istedi. Ben ona, bir yıldır oynamayan ama yıllık bir milyon 600 bin avro alan bir futbolcumuz olduğunu söyledim. 'Ücretinin yarısını ödeyelim ama ama git.' dediğimde bu oyuncu, 'Hayır ben bu parayı hiçbir yerde alamam.' dedi. Bunu hatırlattığımda Gomis, 'O kulübün problemi, futbolcu her zaman alır, futbolcu vermez.' karşılığını verdi. Kendisine 'Formsuz olsaydın ücretinden indirim yapar mıydın?' diye sordum. 'Asla yapmazdım' dedi. Yıllık 3 milyon 300 bin avro olan ücretinin 5 milyon avroya çıkarılmasını istedi. Ya da sözleşmesinin uzatılmasını talep etti. Kalması için çok uğraştım. Gittiği kulüpte10 milyon avro alıyor. Biz bu paraları veremezdik."

Abdurrahim Albayrak, forvet transferi yapamamalarıyla ilgili, "Biz kazaya kurban gittik. Son gün yapıyorduk, bitiyordu. Çok önemli bir futbolcuyu alıyorduk. Çin kulübüne faks çektik. 'Sahaya bile çıkarırsanız sizi yakarız.' dediler. Yanlış bir imza atsak ve karşınıza 25 milyon avro zararla çıkıp konuşabilir miyiz? Son gün Vagner Love'ı alıyorduk ama olmadı." değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, Fenerbahçe ile oynadıkları derbi maçtan sonra çıkan olayları yatıştırmak için sahaya girmesi konusunda ise "O anda sahaya girmek mecburiyetindeydim. Raporları eline geçenler de görmüştür. Büyük harflerle gözlemcinin teşekkürü vardır. Sadece orada değil, koridorlarda da büyük efor sarf ettim. Çünkü Fenerbahçe misafirimizdi. Onları en iyi şekilde korumak bizim görevimiz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ercan Çakar

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.