Maçın ardından

- Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay: "Milli takım arasına kadar iyi gidersek, bütün eksikliklerimizi tamamlayarak daha iyi bir takım olacağımıza yürekten inanıyorum" - Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak: "Konyaspor gibi ligin en zor deplasmanlarından birinde 2-0 mağlup duruma düşüp 2-2'yi yakalamak ve sonrasında mağlup olmak bizim için çok üzücü oldu"

12 Ağustos 2018 Pazar 23:09
Maçın ardından


KONYA (AA) - Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunun ilk haftasında ağırladığı Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 3-2 yenen Atiker Konyaspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Çalımbay, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını belirterek, "Maça çok iyi başladık. İstediğimiz pozisyonları yakaladık. Gerçekten bir ara daha farklı olacağını düşündüğümüz pozisyonları da bulduk ama değerlendiremedik. Sonra hiç beklemediğimiz, özellikle de hafta içi çok çalıştığımız duran toptan 2 gol yedik. Ama yine de oyunu bırakmadık." diye konuştu.

Karşılaşmadan galip ayrıldıkları için mutlu olduğunu dile getiren deneyimli teknik adam, şunları kaydetti:

"Bazı şeyler gösterdi ki, çalışmamız gereken bir sürü şey var. Özellikle duran toplara çalışmamız gerekiyor. Bazı pozisyonları daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Her zaman böyle pozisyonlar yakalayamayız. Yakaladığımız pozisyonları da mutlaka iyi değerlendirmemiz gerekiyordu. Eksiklerimiz var. Kullanamadığımız oyuncularımız var. Mehdi Bourabia'nın yerine almamız gereken bir oyuncumuz var. İnşallah bunların hepsi gelirse o zaman daha da çok iyi bir durumda olacağız. Milli takım arasına kadar iyi gidersek, bütün eksikliklerimizi tamamlayarak daha iyi bir takım olacağımıza yürekten inanıyorum."


- Mehmet Altıparmak: "Öne geçeceğimiz pozisyonları da yakaladık ama olmadı"


Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, yaşadıkları mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını ifade etti.

Altıparmak, Konya'ya kazanmak için geldiklerini belirterek, "Oyunda da bunu gösterdik. Hiçbir zaman 2-2'yi korumak istemedik. Öne geçeceğimiz pozisyonları da yakaladık ama olmadı. Rakibimiz kazandı." değerlendirmesinde bulundu.

Futbolda bir kazananın bir de kaybedenin olmasının doğal olduğunu ifade eden Altıparmak, şunları kaydetti:

"Konyaspor gibi ligin en zor deplasmanlarından birinde 2-0 mağlup duruma düşüp 2-2'yi yakalamak ve sonrasında mağlup olmak bizim için çok üzücü oldu. Oyunun son bölümünde oynadığımız futboldan sonra belki beraberliğe dahi üzülecektik ama mağlup olduk. Oyuncularımızın yapmış olduğu mücadele müthişti. Maçın sonunda yan toptan yediğimiz bir golle 3-2 mağlup olduk. Rakibimizi tebrik ediyoruz."

Mehmet Altıparmak, sahada kazanmak için iyi mücadele eden iki takımın bulunduğunu vurgulayarak, "Sahada çok formsuz bir hakem vardı. Her iki takım için de inanılmaz formsuz ve kötü, sahada verdiği, vermediği kararlarıyla çok formsuzdu. Kimsenin emeğinin çalınmasını hiç istemiyoruz. Bıraksınlar her şey sahada olsun ve bitsin." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.