Bu sahne için tam 94 kez uçaktan atladı

Görevimiz tehlike serisinin başarılı oyuncu Tom Cruise son filmindeki uçaktan atlama sahnesi için tam 94 kere uçaktan atladı.

06 Ağustos 2018 Pazartesi 14:46
Bu sahne için tam 94 kez uçaktan atladı

Sinema tarihini en başarılı ajan filmlerinden olan Görevimiz Tehlike serisi kamera arkası detaylarıyla şaşırtmaya devam ediyor.ABD'de katıldığı bir tv  şovunda önce binalar arası atlama sahnesinde bileğinin kırıldığını açıklayan ünlü aktör bu sefer de uçaktan atlama sahnesi ile ilgili konuştu.

"Bu atlayış normalde askerler tarafından 7.5 kilometreye yakın bir yükseklikten yapılıyor. Askerler paraşütlerini yere yakın açınca başka ülkeye fark edilmeden inebiliyorlar. Atlayış sırasında 320 kilometre hızla düşüyorsunuz. Zaten oksijen olaylarından bayılmamak için maske takmak gerekiyor".

Tom Cruise bu sahneyi çekmek için 94 kere uçaktan atlamış. Provalar dışında esas çekim sadece güneş doğarken günde bir kere yapabiliyorlarmış. Bu sebeple her hata çekimin sonraki güne sarkması anlamına geliyor.

Başarılı aktör sette filmi çekmek yerine bunların sahada çekilmesinin seyirciye geçen duygu açısından çok önemli olduğunu belirtti

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.