Facebook köklü değişikliklere uğrayacak!

Mark Zuckerberg, Facebook'un kullanma biçimleriyle ilgili büyük bir değişimin yolda olduğunun sinyallerini verdi. İşte detaylar!

01 Kasım 2018 Perşembe 09:55
Facebook köklü değişikliklere uğrayacak!

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketi olan Facebook'ta herhangi bir değişiklik yapıldığı zaman bunun hem kullanıcıları hem de bu platformu kullanan şirketler için büyük sonuçları olabiliyor.

Mark Zuckerberg, Facebook'un dev boyutlara ulaşan kullanıcılarının bu platformu kullanma biçimleriyle ilgili büyük bir değişimin yolda olduğunun sinyallerini verdi.

Birçok kullanıcı için arkadaşlarının, üye oldukları grupların ya da takip ettikleri sayfaların gönderilerini gördükleri Haber Kaynağı, Facebook demek.

Ancak şirketin olağanüstü olmasa da oldukça sağlam görünen üçüncü çeyrek sonuçlarıyla ilgili yapılan telekonferansta Zuckerberg, "İnsanların birbirleriyle iletişim kurma biçimlerinin özel mesajlaşma ve Hikayeler kısmına doğru kaydığını görüyoruz. Başkalarına açık paylaşım yapmak her zaman çok önemli olacak ancak insanlar giderek özel paylaşımlarda da bulunmak istiyor" dedi.

Facebook köklü değişikliklere uğrayacak!

Başta WhatsApp olmak üzere tüm bu servisleri çekici kılanın mahremiyet olduğu çok açık. Stories özelliğinde de paylaşımların geçici olmasını seviyor insanlar.

Zuckerberg, "İnsanlar, kalıcı olmayan biçimlerde paylaşım yapmak istiyor ve bizim de bu yeni eğilimi tamamen kucakladığımızdan emin olmak istiyorum" dedi. Bir diğer büyüme alanı da video. Artık ayrı bir sekmeye tıkladığında kullanıcılar Haber Akışı'ndan ayrılıp, izleyebilecekleri videoları gösteren bir menüye ulaşıyor.

Zuckerberg, Haber Kaynağı'nda videolara yer verilmesinin "bazı sosyal etkileşimlerin yerine geçiyor ve insanların deneyimin değerini azalttığını söylediğini" ancak daha kaliteli bir deneyim sağlamak adına ayrı bir bölüme aldıklarını belirtti.

Bununla birlikte, Facebook'un bu önemli ürününün ağırlığını azaltmaya yönelik atılan bu adım bazı önemli riskleri de beraberinde getirebilir. Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.