Facebook'ta artık beğenemeyeceksiniz

Facebook ilginç bir karar aldı. Platform kendisiyle özdeşleşen 'beğen' butonunu önümüzdeki sene kaldıracak.

14 Kasım 2017 Salı 13:37
Facebook'ta artık beğenemeyeceksiniz

Facebook'a uzun bir süredir ‘dislike' yani beğenmeme butonu eklenmesi konuşuluyordu. Ancak bu projeden vazgeçildi. Bunun yerine kullanıcıların duygularını daha iyi ifade edebileceği beğenme, kahkaha atma ve sinirlenme gibi emojiler geldi.

Facebook'un 6 Şubat 2018 itibariyle ‘beğen' butonunu kaldıracağı söyleniyor. Bu tarihten itibaren 3. Parti yazılım geliştiriciler Facebook'un ‘beğen' butonu yerine kendi tasarlayacakları butonlar ile uygulamalar üzerinden yönlendirme yapabilecek.

DAVET SİSTEMİ DE ORTADAN KALKIYOR

Native ‘like' ismi verilen bu uygulamanın ardından dikkat çeken diğer hamle ise uygulama daveti oldu. Yaklaşık 3 yıldır kullanılan uygulama davet sistemi de ortadan kalkıyor. Uygulamaların organik büyümesi için kullanılan bu özellik yeterince etkili olmadığı için kaldırılacak.

Anahtar Kelimeler:
Facebook
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.