Damlataş Mağarası tarih oluyor turistlerin yeni gözdesi Ankarada

Ankara’da yol çalışması esnasında bulunan ve Alanya’daki Damlataş’tan 100 kat daha büyük olduğunu ifade ettiği Tulumtaş Mağarası’nın turizme açılacağını belirtti

03 Ağustos 2018 Cuma 14:03
Damlataş Mağarası tarih oluyor  turistlerin yeni gözdesi Ankarada

1992 yılında Ankara Çevre Yolu'nun yapımı sırasında şans eseri bulunan Tulumtaş mağaraları turizme kazandırılmak için harekete geçildi. Gölbaşı Belediye Meclisi'nde konuşan Belediye Başkanı Fatih Duruay, mağaraların turizme açılması için ilgili bakanlıkların ihale gerçekleştireceğini müjdeledi. Başkan Fatih Duruay, "Ankara Büyükşehir ve Kültür Bakanlığı ile Tulumtaş mağarasının turizme açılması için elimizden geleni yapıyoruz. Alanya'daki Damlataş mağarasına milyonlarca insan gidiyor. Burası oranın belki de 100 katı, atıl bir vaziyette durması olmaz" diye konuştu. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay yakın bir zaman içerisinde mağaraya giderek incelemelerde bulunmuştu.

Fosil mağara türünden olan Tulumtaş, oluşum yönünden bir hayli zengin olan mağarada; dikit, sarkıt ve sütunları yer alıyor. Taş ocağındaki dinamit patlamaları sırasında mağaranın bir kısmı ve bazı damla taş oluşumları tahrip olduğu ifade edilirken Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından mağara 1. derece doğal sit alanı ilan edilerek ve koruma altına alındı. 

Anahtar Kelimeler:
TulumtaşDamlataş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.