Sağlık Durumu Nasıl? Doktorundan Yeni Açıklama!

Beyinde pıhtı atması nedeniyle geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan Yeşilçam’ın ünlü ismi Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında doktorundan yeni bir açıklama geldi.

15 Şubat 2018 Perşembe 11:40
Sağlık Durumu Nasıl? Doktorundan Yeni Açıklama!

Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili yeni bir duyuru yapan doktoru şu açıklamayı yaptı: "Güzel haberleri sizinle paylaşmak için toplandık. Sabah Kadir Bey'le gayet net ve güzel bir konuşma yaptık. Artık kendisi yoğun bakımda değil. Ayağa da kalktı."

NE OLMUŞTU?

Yeşilçam'ın unutulmaz isimleri arasında yer alan ve birçok filmde rol alan ünlü oyuncu 69 yaşındaki İnanır beynine pıhtı atması sonucu Beşiktaş Fulya'da bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Kısa sürede operasyona alınan İnanır, tedbir amaçlı olarak yoğun bakımda tutuluyordu.

İşta daha önce Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili yapılan açıklamalar...

İnanır'ın son sağlık duruma hakkında bilgi veren doktoru ilk açıklamasında ise, "Pıhtının kaynağına yönelik bir işlem daha yapacağız. Şah damarında bir plak var, oradan bir daha parça kopmaması için plağı temizleyeceğiz" demişti.

İLK ANLAR

İnanır, ilk sağlık problemi belirtilerini pazar sabah saatlerinde yaşadı. Eve çağrılan doktorlar tarafından ikna edilen Kadir İnanır, pazar öğlen saatlerinde hastaneye kaldırıldı.

YÜZDE ASİMETRİ VE KONUŞMA BOZUKLUĞU

Yüzünde asimetri olan ve konuşma zorluğu çeken Kadir İnanır 14.00'te operasyona alındı. Açık ameliyat uygulanmayan ve anjiyoya benzer bir yöntemle operasyona alınan İnanır'ın hayati tehlikesi olmadığı belirtilldi.

HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA

İnanır'ın tedaviye alındığı hastaneden yapılan açıklamada şu ifarelere yer verildi "11 Şubat 2018 Pazar sabahı (dün) bacağında uyuşma şikayeti ile Acıbadem Fulya Hastanesi'ne getirilen ünlü sanatçı Kadir İnanır, beynine pıhtı atması nedeniyle girişimsel işlem uygulanarak yoğum bakım servisine alındı. Ünlü oyuncunun sağlık durumu iyiye gidiyor ancak önümüzdeki birkaç gün tedbir amaçlı yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilecek"

DOKTORLAR NE DEMİŞTİ?

Türk sinemasının ünlü oyuncusu Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili Acıbadem Fulya Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Reha Baran, Beyin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yunus Aydın ve NöroRadyoloji Uzmanı Prof. Dr. Naci Koçer birlikte basın açıklaması yaptılar. Başhekim Prof. Dr. Reha Baran, ünlü sanatçı Kadir İnanır'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ve tedbir amaçlı olarak yoğun bakımda bir süre daha takip edileceğini belirtti. Ünlü oyuncuyu hastaneye, aynı zamanda 30 yılık arkadaşı ve hekimi olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yunus Aydın getirdi. Prof. Dr. Aydın basın toplantısında yaptığı açıklamada; "11 Şubat 2018, Pazar sabahı Jülide hanım telefon ederek rahatsızlandığını söyledi. Hemen evlerine, Kadir beyin yanına gittim. Kendisini hastaneye getirdim çünkü ilk saatler çok kritik. Bütün ekibi topladık derhal tetkikleri yapıldı, MR çekildi ve çekilen fotoğrafları Prof. Dr. Naci Koçer ile paylaştık, Naci bey de ekibini toplayarak geldi ve başarılı bir operasyon gerçekleşti" diye konuştu.

"ÖZELLİKLİ GİRİŞİMSEL İŞLEM UYGULADIK"

Ünlü oyuncu Kadir İnanır'a ameliyat değil girişimsel radyoloji işlemi uyguladıklarını belirten Nöroradyoloji Uzmanı Prof. Dr. Naci Koçer de, sanatçıya embolektomi yapıldığını yani tıkalı damara kateterle girip özel bir cihaz vasıtasıyla çıkarılıp damarı açtıklarını söyledi. Kasığından iğne ile işleme başladıklarını ve parçanın çıkarıldığını ve ünlü sanatçının sağlık durumunun iyi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Naci Koçer şöyle konuştu: "Kadir Bey'e beyin anjiyografisi yapıldı ve kapalı damar bulunarak hemen açıldı. Başarılı bir operasyon geçirdi ve sağlık durumu iyiye gidiyor. Hastamız ilk kritik saatleri atlattı. Şu anda genel durumu iyi, yaşamı tehdit eden belirgin bir durum yok. Bu sabah çekilen MR'da da kötüye giden bir durum yok. Yoğun bakım servisinde takibe devam ediyoruz."

1 HAFTA İÇİNDE TABURCU OLMASI BEKLENİYOR

Operasyon sonrası asimetri bozukluğu giden ve konuşma problemi ortadan kalkan İnanır'ın tedavisinin beklenen şekilde devam etmesi durumda 3-4 gün daha devam edeceği ve Yeşilçam'ın yaşayan efsanesinin 1 hafta 10 güne kadar taburcu olabileceği açıklandı.

"UMARIM SİZİN KARŞINIZA DA O ÇIKAR"

Kadir İnanır'ı mutfakta bayılıp yere düşerken tutan hayat arkadaşı Jülide Kural, basın mensuplarına usta oyuncunun sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Kural "Ben iyi olduğuma göre o da iyiyiye gidiyor. Her şey yolunda konuşuyor sohbet ediyoruz. Umarım sizin karşınıza da o çıkar, sağlığı hakkında bilgi verir. Daha iyi günlerde Kadir'le beni çekersiniz inşallah" diye konuştu.

BEYİNDE PIHTI ATMASI NEDİR?

Beyin ve kalbi besleyen ana damarlarda biriken yağın sebep olduğu pıhtı atma, halk arasında "inme" denilen felce yol açıyor. Hipertansiyon ve kontrolsüz diyabetin pıhtı atmada en önemli faktörler arasında yer aldığını belirten uzmanlar, sağlıklı beslenme, egzersiz, karın bölgesindeki yağlarla mücadelenin yanı sıra kardiyolojik kontrolleri ihmal etmemek gerektiği uyarısında bulunuyor.

BİRÇOK FİLMDE BAŞROL OYNADI

Kadir İnanır, ilk olarak 1970 yılında çekilen "Kara Gözlüm" filmiyle beyaz perdeye adım attı.

Birçok filmde baş rol oynayan İnanır'ın unutulmayan bazı filmleri; Selvi Boylum Al Yazmalım, Tatar Ramazan, Bir Yudum Sevgi, Ölüm Yolu, Fırtına, Elveda Katya, Emanet, Kavgamız, Katırc�lar, Bitirimler Sosyetede, Üç Arkadaş, Karılar Koğuşu, Son Cellat, Acılar Paylaşılmaz, Hüzün Çemberi, Yedi Uyuyanlar, Umut Hep Vardır, Film Bitti, Bedel, Ah Gardaşım... İnanır ayrıca birçok dizide de rol aldı.

Anahtar Kelimeler:
SağlıkDoktorKadir Inanır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.