Salih Mirzabeyoğlu hayatını kaybetti..

Geçen hafta beyin ölümü gerçekleşen Salih Mirzabeyoğlu, 68 yaşında hayatını kaybetti.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 14:42
Salih Mirzabeyoğlu hayatını kaybetti..

 Geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavi edildiği Yalova Devlet Hastanesi'nde 7 Mayıs'ta beyin ölümü gerçekleşen, daha sonra İstanbul'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilen Erdiş'in, yaşam destek ünitesine bağlı süren organ fonksiyonları da durdu.

Kamuoyunda "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan Salih İzzet Erdiş, 68 yaşında hayatını kaybetti.

SALİH MİRZABEYOĞLU KİMDİR?

Bütün Fikrin Gerekliliği - İktidar Siyaset Hareket, İstikbal İslamındır - Denenmemiş Tek Nizam, Tilki Günlüğü, Başyücelik Devleti -Yeni Dünya Düzeni, Telegram - Zihin Kontrolü, Parakuta - Para'nın Romanı, Yağmurcu - Gerçekliğin Peşinde, Hukuk Edebiyatı - Nizam ve İdare Ruhu ile İşkence - Gözlem kitaplarını yazarı olan Salih Mirzabeyoğlu, 28 Şubat sürecinde İBDA-C örgütüne liderlik yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştır.

Seyyid asıllı bir aileden gelen Salih Mirzabeyoğlu, 10 Mayıs 1950 tarihinde Erzincan'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir'de tamamladı. 15 yaşında Necip Fazıl Kısakürek ile tanışarak Nakşibendi tarikatına katıldı. 1970 yılında da İslami gençlik hareketlerinden biri olan Akıncılar'ın kurucuları arasında yer aldı. Bunun yanında Gölge ve Akıncı Güç dergilerini de çıkardı. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında da gözaltına alındı. Daha sonra Büyük Doğu hareketi çevresinde yazı hayatına devam etti. 1991'de Amerika'nın Irak'a saldırmasıyla oluşan dönemin siyasi baskıları sonucunda da tutuklandı. 28 Şubat sürecinde de İBDA-C örgütüne liderlik yaptığı gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı. 2001 yılında da idam ile yargılandı. Fakat bu cezanın kaldırılması üzerine müebbet hapse mahkum edildi. 23 Temmuz 2014 tarihinde de İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla tahliye oldu.

Salih Mirzabeyoğlu 7 Mayıs 2018 tarihinde beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılmıştır.

Geçirdiği beyin kanamasının ardından Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Salih Mirzabeyoğlu, ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı.

Anahtar Kelimeler:
Salih Mirzabeyoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.