Ankapark'ta devasa istihdam oluşacak...

ANKARA HABERLERİ

Dünyanın en büyük tema parkı Ankapark, 23 Nisan 2018'de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Ankara'ya çok sayıda turist çekmesi beklenen Ankapark'ta en az 3 bin kişiye istihdam sağlanacak...

Bir milyon 200 bin metrekarelik alan üzerine kurulan ve içerisinde bin 246 adet oyuncak bulunan dünyanın en büyük tema parkı Ankapark, 23 Nisan 2018'de kapılarını açmaya hazırlanıyor. İçerisinde dinozorlardan roller coaster'a, dijital oyun çadırlarından oto robotlara kadar değişik türde oyuncaların bulunduğu Ankapark, başkentin turizm konusundaki kötü talihini de değiştirecek. Yılda yaklaşık 3 milyon ziyaretçi çekmesi beklenen Ankapark, bunun yanı sıra yaklaşık 3 bin kişiye de iş imkânı sağlayacak.

YÜZDE 80 TAMAM Disneyland gibi benzerlerinden kat ve kat daha büyük olan Ankapark'ta çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, "Ankapark'ta şuan oyuncakların temalandırılmasında yüzde 80'lik bir aşamaya geldik. Özellikle kapalı çadırlarda çok ilerledik. İnşallah Eylül ayının sonuna doğru kapalı çadırlarda dahil olmak üzere Ankapark'ın yüzde 95'lik alanı bitmiş olacak. Bundan sonraki kısım ise yerleşme aşaması. Yani buranın güvenliği ve sisteminin yerleşme aşamasına geçeceğiz. Bizim hedefimiz Ankapark'ı 23 Nisan'da açmak." dedi.

DEVASA İSTİHDAM OLUŞACAK
Ankapark'ta teknik elemandan garsona, güvenlik personelinden temizlik çalışanına kadar pek çok farklı türde meslek grubundan vatandaşa ihtiyaç duyulacağını belirten Üçpınar, tema parkın Ankara'da istihdama müthiş derecede katkı sağlayacağını ifade etti. Üçpınar, "Tema parkta kaç kişinin istihdam edileceği ile ilgili çalışmalar yapacağız. En az 3 bin kişiye yakın personel gerekli olacak. Bunu yan paydaşları ile çarptığımızda bu 10 bin kişiye kadar çıkabilir" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.