18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

GENEL

SİVAS (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Sivas'ın Ulaş, Zara, Şarkışla ve Kangal ilçelerinde tören gerçekleştirildi.Ulaş'ta Hükümet Konağı önündeki törende Atatürk...

SİVAS (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Sivas'ın Ulaş, Zara, Şarkışla ve Kangal ilçelerinde tören gerçekleştirildi.

Ulaş'ta Hükümet Konağı önündeki törende Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Ulaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende ise okul müdürü Muammer Gülmez günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu törenin sonunda Kaymakam Cengiz Nayman ve diğer ilçe protokolü resim sergisini gezerek "Çanakkale menüsü" olarak bilinen üzüm hoşafı dağıttı.

- Zara

Zara ilçesinde ise şehitlikte düzenlenen törende Kaymakam Mehmet Sayın ve Belediye Başkan Vekili Cem Bayrakçı anıta çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı atışının yapıldığı törende, İlçe Müftüsü Burhan Al, şehitler için dua etti.

Mehmet Akif İlkokulu Konferans Salonunda devam edilen programda Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin hazırladıkları gösteriler ve sinevizyon sunumu gerçekleştirildi.

- Şarkışla

Şarkışla Garnizon Şehitliği'ndeki program, Kaymakam Necati Aktan ve Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz'un anıta çelenk bırakmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Asteğmen Tarkan Kahraman yaptı.

İlçe Müftüsü Tayyıp Koçer'in dua ettiği programda, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

Şehit aileleri ve gaziler için öğretmenevinde düzenlenen kahvaltı programının ardından tören, Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nde devam etti.

Programda çeşitli gösteriler sunulurken, şehit aileleri ile gazilere, günün anısına çeşitli hediyeler verildi.

- Kangal

Kangal ilçesindeki tören ise Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Erinç Demir ve Belediye Başkanı Ahmet Kürşad Apaydın tarafından çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilçe protokolü şehitlik ziyaretinde bulundu ve kabirlere karanfil bıraktı.

Ayşe Nuriye Taşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda devam eden törende, öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Öğretmen ve öğrencilerden oluşan mehter takımı da ilçe merkezinde gösteri gerçekleştirdi.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.