ASKİ, Ankara Çayı'nda temizlik çalışması başlattı

GENEL

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Ankara Çayı'na dökülen kurban atıkları ve çöplerin temizliği için çalışma başlattı.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya...

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Ankara Çayı'na dökülen kurban atıkları ve çöplerin temizliği için çalışma başlattı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye ekipleri, Kurban Bayramı sonrasında Başkentin birçok noktasında ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemlerini sürdürürken bir yandan da dere yatağı, yağmur suyu ve atık su hatlarına bilinçsizce dökülen kurban atıklarını temizlemeye devam ediyor.

ASKİ Keçiören Bölge Müdürlüğü ekiplerince 15 kilometrelik güzergahtaki temizlik çalışmasına 10 personel, 2 kamyon ve 2 iş makinesi katıldı.

Çalışma sonucu, Baraj Mahallesi Fruko Köprü üstünden dereye atılan atıkların sürüklenerek tarihi Akköprü bölgesinde Ankara Çayı'nda birikmesinin engelleneceği belirtildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.