Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin anısına Altındağ'da hatıra ormanı oluşturulacak

GENEL

ANKARA (AA) - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 101'inci yılı dolayısıyla, Altındağ'da 2 bin 500 meyve fidanı toprakla buluşacak.Altındağ Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Atatürk'ün başkente ayak...

ANKARA (AA) - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 101'inci yılı dolayısıyla, Altındağ'da 2 bin 500 meyve fidanı toprakla buluşacak.

Altındağ Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Atatürk'ün başkente ayak bastığı tarihin adını taşıyan "27 Aralık Ormanı"nı Ankara'ya 90 bin metrekarelik yeşil alan kazandıracak.

Belediye Başkanı Asım Balcı, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin Altındağ'da atıldığını ve Ankara'yı Ankara yapan tüm kararların burada alındığını belirterek, "Emanetimiz çok büyük, çok değerli. Türkiye'nin başkenti Ankara, Ankara'nın başkenti ise Altındağ." ifadesini kullandı.

Oluşturulacak ormanla Altındağ'a kazandırdıkları yeşil alanın beş yüz bin metrekareye yaklaştığını kaydeden Balcı, şu bilgileri paylaştı:

"Geçtiğimiz yıl kasım ayında Gicik Mahallemizde bir meyve ormanı oluşturduk. 15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için oluşturduğumuz bir hatıra ormanını da Altındağımıza kazandırdık. Ankaramızın başkent oluşunun 97'nci yıl dönümünde ise 5 bin ıhlamur fidanını toprakla buluşturduk. Başkentimize yeşil alan, temiz nefes ve şifa deposu armağan ettik. 27 Aralık tarihini de unutmadık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya ayak bastığı 27 Aralık gününde de bir hatıra ormanı oluşturacağız. Çok büyük bir alanda 2 bin 500 meyve fidanı büyüyecek."


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.