Kayseri Büyükşehir Belediyesi israfla mücadele ediyor

GENEL

KAYSERİ (AA) - Cumhurbaşkanlığının enerji tasarrufu ile ilgili 2023 hedeflerini içeren genelgesi doğrultusunda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Teknik İşler Koordinatörlüğü tarafından yapılan çalışmalarda tasarruf genelgesine tam uyum sağlandı.Belediyeden...

KAYSERİ (AA) - Cumhurbaşkanlığının enerji tasarrufu ile ilgili 2023 hedeflerini içeren genelgesi doğrultusunda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Teknik İşler Koordinatörlüğü tarafından yapılan çalışmalarda tasarruf genelgesine tam uyum sağlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bakım ve onarımı yapılan klima, kombi, kazanlar, jeneratörler, sirkülasyon pompaları, klima santralleri ve havuz sistemlerinde otomasyona geçildi.

Tüm tesislerde ve şirket binalarında LED aydınlatmaya dönüşüm sağlanırken, çalışmalar sonucunda önemli oranda enerji tasarrufu elde edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, LED aydınlatma ile teknolojilerini yaygınlaştırdıklarını belirtti.

Ulaşımda yapılan düzenlemeler sayesinde binlerce litre yakıt tasarrufu sağlandığını aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Fakülteye az sayıdaki yolcu ile her gün yapılan 1600 otobüs seferi, aktarma ile 400 sefere indirildi. Bu da 1200 seferin yapılmaması, 1200 otobüsün Kartal Kavşağı ve Talas Yolu'nu kullanmaması demektir. Böylece Otobüsler Kartal Bulvarı'nı 1 haftada 8 bin 400 sefer daha az meşgul etmiş oldu. Kartal Kavşağı'nın akışkanlığı yüzde 15 oranında arttı. Bu da vatandaşımıza daha az kavşakta bekleme, daha az trafik ve daha hızlı ulaşım olarak yansıdı. Fakülte'ye günde 1200 seferin daha az yapılması, 1 haftada 27 bin 750 kilometre daha az yol kat edilmesini sağladı. Hal böyle olunca 11 bin 100 litre yakıt tasarrufu elde etmiş olduk. Bu da yılda 577 bin 200 litre yakıt demektir. Dolayısıyla yapılan düzenleme şehrimiz ve ülkemizin ekonomisine önemli bir katkı sağlamıştır. Ayrıca bu düzenleme ile karbon salınımı bir haftada 27 ton azaltılarak çevreye de katkı sağlanmıştır.”

Açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (KASKİ) su kayıp ve kaçaklarını önleme çalışmaları sayesinde değeri 3 milyon lirayı bulan ve 11 bin kişinin 1 yıllık su ihtiyacını giderecek 800 bin metreküp su kaçağı önlendiği de ifade edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.