Kırşehir'de bal üreticilerine kovan desteği

GENEL

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bal üreticilerine polen tuzaklı 100 arı kovanı desteği sağladıklarını bildirdi.Ekicioğlu, yazılı açıklamasında, Anadolu Arısı Islahı Projesi kapsamında Kırşehir Arıcılar...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bal üreticilerine polen tuzaklı 100 arı kovanı desteği sağladıklarını bildirdi.

Ekicioğlu, yazılı açıklamasında, Anadolu Arısı Islahı Projesi kapsamında Kırşehir Arıcılar Birliği ile daha önce toplantı yaptıklarını hatırlattı.

Tescilli Anadolu arısının ıslahı için ortak çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ekicioğlu, "Proje kapsamında, Kırşehir Belediyesine ait yaklaşık 9 bin metrekarelik alan tel örgü ile çevrilmiş, arıların kaliteli bal yapması amacıyla 6 bin metrekarelik alana korunga ekimi gerçekleştirilmişti. Yine peyzaj çalışmasının yapıldığı alanda arılar için sehpalar yerleştirildi, gerekli su ihtiyacı su deposundan ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından karşılandı." ifadelerini kullandı.

Bu proje ile Kırşehir'i arıcılıkta cazibe merkezi yapmayı hedeflediklerini aktaran Ekicioğlu, şöyle devam etti:

"Adana’dan getirttiğimiz polen tuzaklı 200 kovanın 100'ünü projenin uygulandığı alanda Kırşehir Arıcılar Birliği'ne teslim ettik. Kalan 100 kovanı ise ilimiz merkezinde ikamet eden ve arıcılık faaliyetinde bulunmak isteyen üreticilerimize vereceğiz. Bu konuda çalışma yürüten herkesi kutluyorum."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.