Türk Polis Teşkilatının 177. kuruluş yıl dönümü

GENEL

- Samsun, Çorum, Tokat, Çankırı, Kastamonu ve Sinop'ta tören düzenlendi

SAMSUN (AA) - Türk Polis Teşkilatının 177'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Samsun, Çorum, Tokat, Çankırı, Kastamonu ve Sinop'ta tören düzenlendi.

Samsun'daki tören İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Urhal, yaptığı konuşmada, Türk polisinin devleti, milleti ve şanlı bayrağı uğruna mücadele ederken gerektiğinde canını feda ederek mesai gözetmeksizin fedakarca görev yaptığını belirtti.

Türk milletine büyük bir sevgi ve sadakatle hizmet eden Türk Polis Teşkilatının, hukukun üstünlüğünü ilke edindiğini bildiren Urhal, "Milli birlik ve beraberliğimizin bekası adına her türlü suça, suçluya ve terör örgütlerine karşı amansız mücadelemiz, hız kesmeden azim ve kararlılıkla devam edecektir." dedi.

Kavak, Havza ve Çarşamba ilçelerinde de Türk Polis Teşkilatının 177'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

- Çorum

Çorum'da Gazi Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, anıta çelenk sundu.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Gülser, törene katılan emniyet mensuplarının tek tek Polis Haftası'nı kutladı.

- Tokat

Tokat'ta Türk Polis Teşkilatının 177'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Erdoğan, Türk Polis Teşkilatının 177'nci kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, şunları kaydetti:

"Adaletin giriş kapısı, mazlumun, güçsüzün, zayıfın koruyucusu, toplum düzen ve huzurunun bekçisi, devletin güvenliğinin teminatı, gerektiğinde hiç tereddüt etmeden vatanı ve milleti için canını hiçe sayan fedakar vatan evlatlarının onurlu ve kutsal mesleğinin adıdır polislik. Her şartta bu değerlere yakışır bir şekilde, görevini yürüttüğüne tüm milletimizin şahit olduğu Polis Teşkilatımızın, kahraman mensupları olarak sizlerin hizmet bayrağını aziz şehitlerimizden alarak onur ve kıvançla sürdüreceğinize olan inancım tamdır."

- Kastamonu

Kastamonu'da Türk Polis Teşkilatının 177'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

- Sinop

Sinop'ta Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona eren törende, Şahin, polislere çiçek takdim ederek, haftalarını kutladı.

Boyabat ilçesindeki törende de İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

- Çankırı

Çankırı'da Türk Polis Teşkilatının 177'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ile Şehit Seyit Saraç Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Özge, Anıt Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program sona erdi.

Etkinlikler kapsamında İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ile Şehit Seyit Saraç Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Özge, Vali Abdullah Ayaz'ı ziyaret etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.