Selvi: ''Mehmet Akif İnan yalnız başına bir şairdi...''

ÖZEL HABER

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi Altındağ Hamamönü'ndeki Mehmet Akif İnan Vakfı’nın açılış töreninde Ankaradanhaber.com’a konuştu

Latif Selvi, Mehmet Akif İnan ile ilgili şunları söyledi;

''Yalnız başına bir şair, bir düşünce adamı, bir entelektüel…

Bir toplum eğer bir hedefe koşacaksa onu hedefe taşıyan simge şahsiyetler olur. Onlar motor görevi yaparlar. Bütün toplumların böyle entelektüel birikime sahip kişileri vardır. Bunlar bir misyonu geleceğe taşıyacak topluma öncülük ederler. İşte Mehmet Akif İnan böyle bir insandır.

Sendika olarak, çalışma hayatında yeni bir soluk aynı zamanda bir eğitim sendikası başkanı olarak, bir memur sendikası başkanı olarak, bunun kurucu başkanı olarak memur hayatında ve eğitim hayatında da önemli bir kilometre taşıdır. Aynı zamanda bir şair ve bu toplumun inanç ve kültür değerlerine simge şahsiyetlerinden birisi olarak bu toplumun öz bilincine dönerek geleceğin, 21. Yüzyılın Türkiye'sini şekillendirecek insan kitlelerine öncülük etmiş bir değerdir. Bu anlamda, biz Mehmet Akif İnan Vakfı’yla, hem onun daha yakından tanınmasını sağlamak eserlerini toplumuzla buluşturmak ve aynı zamanda da buradan yapacağı hizmetlerle Mehmet Akif İnan Vakfı’nın özgün faaliyetlerini onun takipçileri olarak gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz. İnşallah bunları başarıyla gerçekleştiririz.

- ''Kudüs Şairi'ydi''

Kudüs’le ilgili şiir yazan çok şairlerimiz oldu. Ama Mehmet Akif İnan’ın Kudüs’le yazmış olduğu şiir Türkiye’de ‘’Kudüs Şairi ‘’ olarak simgelenmesine neden oldu. Bunun önemli bir nedeni vardır. Nasıl Çanakkale şehitleriyle ilgili pek çok şiir yazılmış olsa da Mehmet Akif Ersoy’un şiiri bir öncü rol üstlenmişse, Mehmet Akif İnan’ın Kudüs’le ilgili yazmış olduğu şiir de ‘’Kudüs Şairi’’ olarak simgelenmesine sebep olmuştur.

Bunun anlamı şudur; 21. Yüzyılda Müslümanların iki tane harem bölgesi vardır. Biri Kabe ve civarı, diğeri de Mescid-i Aksa ve civarıdır. Mescid-i Aksa ve civarının siyonistlerin kirli ellerinden kurtulup öz kimliğiyle var olduğunu gerçekleştirmenin yüzyılı olacak inşallah. Burada Memur-Sen ailesi, Eğitim-Bir-Sen ailesi ve Türkiye, bunun önemli yönlendiren unsuru olacak inşallah Bu noktada Mehmet Akif İnan’ın ‘’Kudüs Şairi’’ olması da bunun temsil etmiş olduğu misyonu kümülatif olarak baktığımız zaman öncü bir pozisyon olduğunu da gösteriyor. Umarım takipçileri olarak bizler de ondan aldığımız emaneti hakkıyla hedefine taşırız inşallah.’’ 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.