15 Temmuz'da en kapsamlı anma başkentte olacak

FETÖ'cü ihanet girişimi 15 Temmuz'un yıldönümünde Ankara, anmaların en kapsamlı ve yoğun yapılacağı il olacak.

10 Temmuz 2017 Pazartesi 09:48
15 Temmuz'da en kapsamlı anma başkentte olacak

15 Temmuz logolu özel bayraklarla donatılacak kent, canlandırmalarla yaşayan müze halini alacak

AK Parti İl Başkanı Nedim Yamalı, Ankara'da yapılacak bir haftalık 15 Temmuz etkinliklerinin detaylarını verdi. "15 Temmuz başta tüm şehitlerimizi anacağız, onlar için yürüyeceğiz" diyen Yamalı, "Şehitliklerin ziyaretleri ile başlayacak programlar bir hafta boyunca gece-gündüz sürecek. Çok yoğun ama coşkunun sokaklardan taşacağı anmalar olacak. Başkentin ana caddeleri biner kilometrelik bayraklarla karış karış yürünecek" dedi.

ŞEHİT YAKINLARI KONUŞACAK
Etkinliklerin 11 Temmuz Salı sabahı şehitliklere yapılacak ziyaretlerle başlayacağının belirten Yamalı, "15 Temmuz'la birlikte tüm şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edip selam vereceğiz, dualar edeceğiz. Ömer Halisdemir'in kabrini Cumhurbaşkanımız ziyaret edecek" dedi. Öğlen namazı ile birlikte büyük camilerde okunacak mevlitlere katılacaklarını söyleyen Yamalı, "Ardından ihanet gecesini anlatan fotoğraf sergilerinin açılışlarını yapacağız. Buralarda bizlerle birlikte bazı şehit yakını ve gazilerimizin konuşmaları olacak. Çarşamba ve perşembe günleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımızın sempozyum, salon toplantıları olacak. Akademisyenlerce kaleme alınmış '15 Temmuz Milli İrade Zaferi'nin Analizi' kitabının tanıtım programı, sanat ve spor dünyasının darbe karşıtı mesajlarını yayınlanması olacak. Ardından kentin her noktasında etkinlikler başlayacak, çatışma bölgeleri başta kentin önemli noktalarında Sivil Toplum Kuruluşları (STK), 'Darbeye karşıyız, büyük Türkiye'den yanayız' sloganı ile basın açıklamaları düzenleyecek" diye konuştu.

ANKARA BAYRAKLARLA KAPLANACAK
"Yüreğimizde şehitlerimizin derin acısı ve dilimizde vatan sloganları ile yürüyeceğiz" diyen Nedim Yamalı, 15 Temmuz gecesi devasa bayraklarla kentin hemen her yerinde yüz binlerin katılacağı yürüyüşlerin yapılacağını söyledi. Yamalı, "Ankara'da bakan, milletvekili ve belediye başkanları ile birlikte etkinlikleri yürüteceğiz. Darbenin yaşandığı merkez kent olan Ankara'nın anmalarda özel bir yeri olacak, etkinlikler kapsamlı ve çeşitli olacak. Ankara olarak; tüm ilçe ve belediyelerimiz o gece neler yaptıysa onları tekrardan canlandırma yapacaklar. Yine Keçiören, Mamak ve Gölbaşı'nda cumacumartesi günleri 15 Temmuz anıtları açılacak. Eski meclisten yeni meclise kadar büyük bir bayrak yürüyüşü yapılacak. Vatandaşlarımızın elinde Türk ve 15 Temmuz logolu iki ayrı bayrak olacak. İhanetle başlayıp milletimizin yüce cesareti ile destana dönüşen 15 Temmuz'da şehit aileleri ve gazilerimizle yine kucaklaşacağız, emanetleri ile bu vatan bizim diyerek sokaklarda olacağız. Y.Mahalle, Sincan, Keçiören, Gölbaşı ve Mamak'ta çok sayıda etkinlik olacak" dedi.

Yüzbinler 150 şehidi taşıyacak
Yamalı, "Ankara'daki 15 Temmuz törenleri 00.13'te salaların okunmasıyla Kızılay Meydanı-TBMM'den start alacak 'Milli Birlik Yürüyüşleri' ile başlayacak. Anma etkinlikleri ülke genelinde '15temmuzetkinlikleri. com' adresinden yürütülecek, böylece bir bütünlük oluşturulacak. Gökyüzüne fenerler bırakacağız. Ankara'da 150 şehit, bin 200 gazi var; yürüyen her vatandaşımız elinde bir şehidimizin fotoğrafını taşıyacak, yüz binler 150 bin şehidimizi canlandıracak. Kenti müzeye çevireceğiz" dedi.

Gazilere devlet övünç madalyası
Video ve fotoğraflarla o gece tekrardan yaşatılacak. Taşra ve merkeze yakın ilçelerde belediyeler çadırlar kurarak nöbetlere başlayacak. Yine Mamak'ta başlayıp Kızılay'da bitecek maraton koşuları, bisiklet turları olacak. Cuma günü gazilerimize devlet övünç madalyalarının takılması töreni olacak. 15 Temmuz gece 01.00'da Cumhurbaşkanı Meclis'in önünde Ankaralıya hitap edecek.

Anma etkinliklerinin finali de başkentte
Öte yandan 15 Temmuz anmalarının finali Cumhurbaşkanı'nın da katılımıya Ankara'da olacak. Valilik ve emniyetin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşecek etkinlerin 15-16 Temmuz takvimi; 150 şehidi taşıyacak

00.13
Salalar ile Kızılay Meydanı'ndan TBMM'ye Milli Birlik Yürüyüşleri
01.00
TBMM tören alanına geliş,
02.37
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın burada halka hitabı.
02.45
Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua.
03.00
Protokol konuşmaları
04.00
15 Temmuz Video Mapping TBMM binası üzerine yansıtılması.
04.25
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 15 Temmuz Şehitler anıtının açılışı, Millet Camii sabah namazı ve Cumhurbaşkanı'nın hitabı."

Son Güncelleme: 10.07.2017 09:52
Anahtar Kelimeler:
AnkaraBaşkent15 Temmuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.