Altındağ Belediye Binası ''Farkındalık'' İçin Işıklandırıldı

Dünyanın çeşitli ülkelerinde kanser hastalığına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde gerçekleştirilen ışıklandırma etkinliklerine Altındağ Belediyesi de katıldı.

03 Şubat 2018 Cumartesi 13:31
Altındağ Belediye Binası ''Farkındalık'' İçin Işıklandırıldı

Dünyanın çeşitli ülkelerinde kanser hastalığına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde gerçekleştirilen ışıklandırma etkinliklerine Altındağ Belediyesi de katıldı. Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Bölümünün başvurusu üzerine Altındağ Belediye Başkanlığı binası, mavi ve turuncu renklere büründü.

Kanser hastalığı konusunda toplumun bütün kesimlerinin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ışıklandırma çalışmasıyla kanser hastalığına karşı dikkat çekmek istediklerini söyledi. Başkan Tiryaki, “Sınırlarımız içerisinde bulunan Hacettepe Üniversitesi Hastanesinin Onkoloji Bölümünde görev yapan doktorlarımızın çağrısını değerlendirdik ve farkındalık yaratmak için bu uygulamaya destek verdik. Kanser önlenebilir bir hastalıktır. Sağlıklı ve doğal beslenme ve stresten uzak kalma ile kansere yakalanma riski azaltılabilir, erken teşhis ve tedavi ile de kanser illetinden kurtulabiliriz” dedi.

AVRUPA ÜLKELERİNDEKİ UYGULAMAYA ALTINDAĞ DA KATILDI

Kanser hakkında birçok seminere ve etkinliğe imza atan Altındağ Belediyesi “4 Şubat Dünya Kanser Günü”nde dünya ülkelerinde yaygın bir şekilde görülen farkındalık uygulamasını Altındağ’a taşıdı. Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Bölümü ekibinin önerisi ile İngiltere, Fransa, Kanada, ABD, Almanya ve Avusturya gibi ülkelerde yapılan ışıklandırma çalışmaları Belediye Başkanlığı binasında gerçekleştirildi. Başkan Veysel Tiryaki’nin talimatıyla Fen İşleri Müdürlüğü harekete geçti ve Altındağ Belediye Başkanlığı Binası’nın ön cephesine 94 projektör yerleştirildi. Mavi ve turuncu ışıklar, 7 Şubat 2018 tarihine kadar Altındağ’ı aydınlatacak.

“SAĞLIK HİZMETLERİNE ARTIK DAHA KOLAY ERİŞİYORUZ”

Türkiye’nin son 15 yılda sağlık açısından büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiğini, modern hastanelere kavuştuğunu ve sağlığa erişimin daha kolay hale getirildiğini belirten Başkan Tiryaki şu ifadeleri kullandı:

“Sağlıklı yaşam için sağlıklı şehirler gerekir. Biz 15 yılda Altındağ’da uyguladığımız kentsel dönüşümle ilçemizi daha sağlıklı bir hale getirdik. Mahallelerimizde sağlık merkezlerine ulaşımı kolaylaştırdık ve 9 mahallemize aile sağlığı merkezi, 6 mahallemize de 112 acil servis istasyonu yaptık. Kültür merkezlerimizde kanser başta olmak üzere toplum sağlığını ilgilendiren seminerler düzenledik ve düzenlemeye devam ediyoruz. Altındağlıları sağlıklı yaşama yönlendirmek için bilinçlendiriyoruz. Altınköy’de doğal ve sağlıklı yaşamı teşvik ediyoruz. Geleneksel ve doğal gıdalarımızı evlerimizde nasıl yapabileceğimizi tüm Ankaralılara uygulamalı olarak gösteriyoruz.

Kanser, toplumda sosyo-ekonomik bir yüke, bireyde ise maddi ve manevi kayıplara neden oluyor. AK Parti Hükümeti 15 yıldır sağlık açısından pek çok önemli projeye imza attı. Özellikle sigarayı bırakma konusunda çok başarılı ve önemli bir proje yürütülüyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sigara karşı gösterdiği hassasiyeti ben de destekliyorum. Özellikle çocuklarımız pasif içicilikle bu illetten büyük zarar görüyor. Biz toplum olarak sağlıklı yaşamı tercih etmeliyiz. Beslenme biçimimizi değiştirmeli, spor yapmalı, özellikle de sigara kullanımını sonlandırılmalıyız.”

Anahtar Kelimeler:
Altındağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.