Altındağ Gecekondulardan Temizleniyor!

Ankara'nın en büyük ilçelerinden birisi olan Altındağ gecekondulardan tek tek temizleniyor.

28 Mayıs 2018 Pazartesi 09:18
Altındağ Gecekondulardan Temizleniyor!

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Seçim Beyannamesi'ni açıklarken en önemli projem dediği Millet Bahçeleri kamuoyunda büyük ilgi gördü. Millet Bahçesi'nden bir tanede başkentteki AKM alanına yapılması planlanırken Altındağ Belediyesi de geçtiğimiz günlerde çok önemli bir projeye imza attı. Doğantepe Mahallesi'nde 200 dönümlük arazi üzerinde bulunan yaklaşık 2 bin gecekonduyu yıkan Altındağ Belediyesi, bu alanı yeşil alana çevirdi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, dönüştürürken ilçede yeşil alan oluşturmaya büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

ANIT YAPILACAK

Altındağ Belediyesi, yıkılan gecekonduların yerine 5 bin uzun boylu ağaç dikti. Ormana ayrıca 400 bin adette çalı ve bitki türü ekildi. Altındağlıların yeni buluşma noktası olacak alana da ayrıca anlamlı bir isim verildi. Altındağ Belediye Meclisi'nde alınan kararla parka Şehitler adı verildi. Üzerinde 5 bin metrekarelik çocuk oyun alanın da bulunacağı parka üzerinde şehitlerin adının bulunacağı birde anıt dikilecek. Parkta ayrıca taş ve ahşaptan inşa edilen birde cami bulunuyor. Şehitler Parkı'nın açılışı ise bu yaz yapılması planlanıyor.

15 YIL SONRA ANLAŞILACAK

Parkta şehitlerin adının ilelebet yaşatılacağını vurgulayan ve Altındağ'daki park yatırımlarının kendisi için çok önemli olduğunun altını her fırsatta çizen Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, "Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürürken imar planlarında yeşil alanlara büyük önem veriyoruz ve imar planlarımıza koyduğumuz parklarımızı birer birer tamamlıyoruz. Altındağ'da yeni yapılaşan mahallelerde mutlaka yeşil alanlara yer ayırıyoruz. Yeşil alanların ne kadar değerli bir yatırım olduğunu vatandaşlarımız belki bundan 10-15 yıl sonra daha iyi anlayacaklar. Çünkü sahip olduğumuz yeşil alan miktarı kadar medeniyiz aslında... Biz günü kurtaran değil, çocuklarımızın geleceğini kurtaracak yatırımlara imza atıyoruz" diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
AltındağGecekondu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.