Ankara'da CHP’li Vekile 45 Milyonluk İhale

Mamak Belediye Başkanı ve Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Murat Köse, 15 kanalda ortak yayınlanan Anadolu Soruyor Programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Köse, 4. Yılında Mansur Yavaş Ankara’ya hangi hizmeti yaptı diye sordu?

08 Haziran 2022 Çarşamba 11:09
Ankara'da CHP’li Vekile 45 Milyonluk İhale


Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, 15 televizyon kanalının ortak canlı yayınında soruları yanıtladı.


 
Başkan Murat Köse, moderatörlüğünü Gazeteci Çetin Altan’ın üstlendiği, Gazeteci Hacı Yakışıklı, Fatih Atik, Zafer Şahin’in sorularıyla gerçekleşen “Anadolu Soruyor” programında önemli açıklamalarda bulundu.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki ihalelerde usulsüzlükler hakkında konuşan Başkan Murat Köse çarpıcı bir iddiayı daha gündeme getirdi. İddia o ki; ABB’ 45 milyonluk ihaleyi CHP Milletvekiline vermiş.  
 
ABB AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, “CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün var. Bunun Tekirdağ’da tarım aletleri ile ilgili bir firması var. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’la bir basın açıklaması yapıyorlar. Bir gazeteci soruyor “Siz ABB’nin ihalesine girmiş iş almışsınız. İddiaları reddediyor ve diyor ki “hayır ben Tarım Kredi Kooperatifi’ne verdim”. Ama biz bulduk. Tarım Kredi Kooperatifi’ne verdiği çuvalın üzerinde “Ankara Büyükşehir Belediyesi” yazıyor. Rakam ne kadar 45 milyon. 45 milyonluk bir ihaleyi Ankara Büyükşehir Belediyesi CHPli bir milletvekiline veriyor. Bir de çıkıp Sayın Öztrak savunuyor bunu. Tarım Krediyi ise paravan olarak kullanıyorlar. Bu rakamın yarısı da o zamanki rakamlara göre haksız yere Ankara’nın cebinden çıkmış. 2.5 liralık fiyat Büyükşehir’e 5 lira olarak verilmiş.45 milyonun yarısı da haksız kazanç” dedi.


 
PORTAŞ İddiası
 
Başkan Murat Köse, ABB’de yapılan usulsüzlüklerle ilgili bir başka iddia hakkında da konuştu ve “Mamak’ta bir kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı. 4 bin 500 konutun yapılması ile ilgili bir proje. Burayla ilgili de kredi kullanmak istediler. 500 milyon. Ona da “tamam” demiştik. Fen İşleri ihaleye çıkıyor. İhale gününden 5 gün önce iptal ediyor “teknik düzenlemeler yapacağız“ diye. Sonra Ankara Büyükşehir’e bağlı PORTAŞ şirketini çağırıyor. İşin yapılması için protokolle PORTAŞ’a devrediyor. İhale yapmadan verme ihtimali yok. Usule aykırı. Bir de zaten yapılacak işi de üç parçaya bölerek yapıyor. Çünkü vermek istedikleri PORTAŞ’ın yeterliliği yok. Üç parçaya bölüyor 2 parçasını PORTAŞ ‘a veriyor. PORTAŞ da 850 milyon liraya aldığı işi, rakamları kabaca söylüyorum, davetiyeyle 2 firmaya 650 milyon liraya veriyor. 200 milyon lira ne oluyor? PORTAŞ’a kalıyor. PORTAŞ ne yapacak 200 milyonu? 850 milyonluk bir ihaleyi siz 650 milyona verebilir misiniz? 200 milyon bir ilçe belediyesinin bütçesi kadar” dedi.


 
“CHP’liler de İYİ Partililer de Biliyor”
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili dile getirdiği iddialara ne Mansur Yavaş’tan ne de ilgililerden 3 aydır herhangi bir itirazın gelmediğini söyleyen ABB AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse,  “Büyükşehir’de Kabile Yönetimi” iddialarını sürdürdü. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir paralel yapı ile yönetildiğini söyleyen Başkan Murat Köse, ABB Meclisindeki CHP ve İYİ Partililerin bu iddiaları bildiklerinin altını çizdi.
 
Başkan Murat Köse, “ABB’nin kabile gibi yönetilmesi, gayri nizami bir yapı tarafından yönetilmesi sonucunda bu yapı siyasetin ahlakını bozuyor. CHP ve İYİ Parti’den bağımsız bir yapılanmadan bahsediyoruz. Bu yapı Büyükşehir’e kene gibi yapıştı diyorum. ABB’deki bu yapıyı CHP de ve İYİ Parti de o kadar biliyor ki ancak nasıl açıklasınlar ki? O zaman her şey birbirine girer. CHP ve İYİ Parti ABB’de resmi temsillerini yapamıyorlar. Ben olaylara ayna tuttum sadece, ben pandoranın kutusunu açtım. Bunlar zaten var olan şeyler” dedi.
 
“Bu Paralar Nereye Gitti?”
 
ABB AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, harcanan paralar, borçlanmalar ile ilgili olarak ise “Sayın Mansur Yavaş’a ilk yıl “10 milyarı ne yaptın” diye sorduk cevap yok, ikinci yıl 20 milyar oldu, “ne yaptın” dedik yine cevap yok. Bu yıl biz 30 milyarı sorduk. Bize bilançolardan, tablolardan bahsediyor. Biz iş istiyoruz. Belediyelerimiz esere eser katar hizmete hizmet katar. Burada öyle bir şey yok. Bütçemiz yeter diyordu. Bütçesi devletten aldığı gelirler. ABB’nin kendi ürettiği herhangi bir gelir kaynağı yok. Yeni bir kaynak üretememiş. Üretemediğinin ispatı da bu değil midir zaten?” diye konuştu.
 
“Meclisin Seviyesi Düşük Diye Yavaş Meclise Gelmiyormuş”
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile çarpıcı iddialarda bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın meclise gelmemesini de eleştirdi. Başkan Murat Köse, “Bir yılda meclise aşağı yukarı 3 defa geldi. Özellikle bu kabiledeki şahıslardan birisi diyor ki “Meclisin seviyesi çok düşük biz gelmesini istemiyoruz”. Düşünebiliyor musunuz kabile gibi yönetmenin karşılığı bu. Mansur Yavaş, meclise gelmeyecekse sokağa çıkmayacaksa niye Belediye Başkanlığı yapıyor. Eleştiriye tahammül edemiyorsa bıraksın gitsin. Ama seçildi burada bir Belediye Başkanı. Tabii biz soracağız o cevap verecek. Sorularımızdan kaçıyor” diye konuştu.


 
“Yapamadığı İşleri, Yardımlarla Perdelemeye Çalışıyor”
 
Mansur Yavaş’ın sosyal medya belediyeciliğini iyi yaptığını söyleyen Başkan Murat Köse, Büyükşehir’de iş yapılmadığını, mazeretlerle bahanelerle vatandaşların kandırıldığını oyalandığını ifade etti.
 
…“Bunlar sadece mazeret üretiyor. İş yapmaya niyetleri yok mazeret üretiyorlar. Hiçbir mazeret başarının yerini alamaz. Eğer burada onlarca kreş yapsaydı onlarca kütüphane yapsaydı biz burada bunları söyleyebilir miydik? Ankara’nın hiçbir yerinde büyükşehir tabelalı bir tane kreş bir tane gençlik merkezi yok. Yardımlar konusuyla bunları perdeliyor. Yardım yapsın bütçenin yüzde dördü ile yapıyor bunları zaten. Bu büyük bir rakam değil ki. Biz de yapıyorduk ama bunu sessiz sakin yapıyorduk. Biz et yardımı yaptım diyerek billboardlara asmasın diyoruz. İşte bunları yapamadıklarını perdelemek için yapıyor.”
 
“ABB Ayrımcılık Yapıyor”
 
ABB AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeler arasında ayrımcılık yaptığını da söyledi.
 
Başkan Murat Köse, “Çankaya’ya Yenimahalle’ye yatırım yapıyor. Yapılanları tek tek yazıyoruz şimdi. Onlara ayna tutacağız. Aynı nüfustaki bir AK Partili belediyeye bunu yaptı mı diye hesabını soruyoruz. Akyurt’a da yapsın Elmadağ’a da yapsın. Yok. Burada ayrımcılık yapıyor. Asfalt konusunu araştırıyoruz şimdi. Gidiyor Çankaya’nın asfaltını Elmadağ’a veriyor. Böyle belediyecilik olmaz” dedi.

Son Güncelleme: 08.06.2022 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.