Ankara'da “Filistin İçin Özgürlük Konvoyu“ için program düzenlendi

04 Kasım 2023 Cumartesi 00:24
Ankara'da “Filistin İçin Özgürlük Konvoyu“ için program düzenlendi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Filistin'e destek amacıyla Adana'daki İncirlik Üssü'ne gitmek üzere yola çıkan "Filistin İçin Özgürlük Konvoyu", Ankara'ya ulaştı.

İHH Ankara şubesince Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kuzey Ankara Kampüsü salonunda konvoy için Filistin etkinliği düzenlendi.

Programda konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail saldırıları altında olan Gazzelilere sınır kapısını açmayan Mısır yönetimini eleştirdi.

Mavi Marmara seferine çıkarken eleştirildiklerinin, şimdi de İncirlik üssüne giderken benzer tepkileri aldıklarını söyleyen Yıldırım, Mavi Marmara'nın seferinin zafere ulaştığını, Filistin konvoyunun aynı sonuca ulaşmasını ümit ettiklerini belirtti.

Amerikan topraklarının da Siyonistler tarafından işgal edildiğini ifade eden Yıldırım, Amerika'nın dünyada 800'den fazla üs kurduğunu ve dünyayı tamamen ele geçirmek istediğini dile getirdi.

Gazze için gemi hazırlama kampanyası başlattıklarını bildiren Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanım insanların senden beklentileri gerekirse donanmayı harekete geçirip insani yardım gemilerine eşlik ederek Gazze'ye yardım götürmek ve hastane gemisiyle oradaki yaralıları alıp ülkemize getirmektir." dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durması için herkesi İncirlik üssüne davet eden Yıldırım, Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılması gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Abdurrezzak Ateş de Gazze'de katliam yapan İsrail'e destek veren marka ve kuruluşları boykot etme çağrısında bulundu.

Son Güncelleme: 04.11.2023 09:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.