Ankara İtfaiyesi'nin Minik Misafirleri

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, çocuk yuvası öğrencilerini misafir etti.

30 Ekim 2017 Pazartesi 12:34
Ankara İtfaiyesi'nin Minik Misafirleri

         İtfaiye Merkezi'ni ziyaret eden Keçiören Begüm Anaokulu öğrencileri, cadde ve sokaklarda hızla geçen, kırmızı rengi, yanıp sönen lambaları ve siren sesleriyle tanıdıkları,  itfaiyecileri yakından görme ve tanıma fırsatı buldular.
Merkezde görevli itfaiye eğitim uzmanları, miniklere ilk olarak, yangına yol açan ateş ve ateş kaynaklarını tanıttı. İtfaiyeciler, yangınların çoğu zaman dikkatsizlik ve ihmal sonucu meydana geldiğine dikkat çekerek, miniklere, ateş ve ateş kaynaklarından uzak durmaları uyarısında bulundu. 
Yangına başlangıç aşamasında müdahalenin çok önemli olduğunu, can ve mal kaybının önlenmesinde etkin rol oynadığını anlatan uzmanlar, yangın tüpüyle ateşin nasıl söndürüleceğini gösterdiler. 
Miniklere yaşlarının çok küçük olduğunu söyleyen ve yangın tüplerini kullanabilmeleri için biraz daha büyümeleri gerektiğini anlatan eğitim uzmanları, kendilerine düşen görevin herhangi bir ateş gördüklerinde ortamdan uzaklaşarak, büyüklerine haber vermeleri olduğunu söylediler.
Daha sonra İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda ilk defa eğitim amaçlı kullanıma başlanan "elektronik yangın söndürme simülasyonu cihazının" ekranından, temsili yangın ve buna bağlantılı olarak da duman simülasyonu gerçekleştirildi.
Tatbikatın ardından, eğitim uzmanlarının "Kim itfaiyecilik mesleğini seçmek istiyor?" sorusuna, minikler yarışırcasına parmak kaldırarak itfaiyeci olacakları cevabını verdiler. 
Anaokulu öğrencilerinin, itfaiyeciler ve itfaiyecilikle ilk tanışması, yaşadıkları eğlenceli ve sıcak ortam, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi’nin, miniklere boyama kitapçığı armağan etmesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Ankara ItfaiyeItfaiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.