Ankara Kulübü Şubeler Koordinasyon Toplantısı

Ankara Kulübü Derneği Şubeler Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Dr. Metin Özaslan, “Genel merkez ve şubeler arasındaki koordinasyonu ve iletişimi en etkili şekilde sağlar; ihtiyaç ve eksikliklerimizi, sorunlarımızı birlikte tespit edersek, çözümü de, sürdürülebilir başarıyı da kolay üretebiliriz.” dedi.

05 Haziran 2023 Pazartesi 09:56
Ankara Kulübü Şubeler Koordinasyon Toplantısı

Ankara Kulübü Derneği Şubeler Koordinasyon Toplantısı, Genel Başkan Dr. Metin Özaslan'ın yönetiminde Haymana'da çok amaçlı bir salonda kahvaltılı program dahilinde gerçekleşti.

Ankara Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ve şube başkan ve temsilcilerinin katılım gösterdiği toplantıda genel merkez ve şube çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı, hem genel merkezin talep ve beklentileri, hem de şubelerin ihtiyaç, görüş ve önerilerine ilişkin konuşmalar yapıldı. 

Ankara Kulübü Haymana Şube’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya bir süre iştirak eden Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, selamlama ve hoş geldiniz konuşmasında; Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği topraklar olan Haymana’nın Kurtuluş Savaşı’ndaki önemini anlattı, insan sağlığına faydalı özellikleriyle dünyadaki en kaliteli termal sulardan biri olduğuna hatta en iyisi olduğuna vurgu yaptığı kaplıcasıyla ünlü Haymana’nın termal suyunun uluslararası tescili ve ilçenin kültür turizmi ile tarihi eserlerin restorasyonu gibi gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Turgut, Haymana’nın tarihiyle, kaplıcasıyla, turizm ve tarımıyla çok önemli bir değer ortaya koyma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Ankara Kulübü Derneği Haymana Şube Başkanı Talip Kapıcı da konuşmasında Haymana Şubenin kuruluş sürecini gerçekleştirdiklerini ve şimdilik Haymana Belediyesi Kültür Merkezi’nde  hizmet verdiklerini, ilerleyen zamanda Haymana’ya yakışır yeni bir yere geçmek için arayış içerisinde olduklarını kaydetti. 

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, yapılan çalışmaları değerlendirmek ve görüş bildirmek, bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında istişare etmek ve genel merkez ve şubeler arası iletişimin devamlılığı açısından periyodik olarak düzenledikleri ‘Şubeler Koordinasyon Toplantısı’nın önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasında, “Genel merkez ve şubeler arasındaki koordinasyonu ve iletişimi en etkili şekilde sağlar; ihtiyaç ve eksikliklerimizi, sorunlarımızı birlikte tespit edebilirsek çözümü de, sürdürülebilir başarıyı da kolay üretebiliriz.” dedi.

Genel Başkan Özaslan konuşmasında özetle şunları aktardı: “Ankara’nın kadim, önemli kültürel geleneklerinden biri olan ve aydınlatma anlamına gelen Ferfene geleneğini her hafta çarşamba günü gerçekleştirilen etkinlikle yaşatmaya çalışıyoruz. Bu kadim geleneğimizin coşku içinde gerçekleştirilmesi anlamında şubelerden daha fazla katılım ve destek bekliyoruz. 

Şubeler olarak  kendi bölgelerimizde, kendine has doğal özellikleriyle, başta, somut olmayan kültürel miras olmak üzere tarihi ve kültürel değerlerinin açığa çıkarılması ve korunması amacıyla çalışmalara ağırlık vermemiz gerekiyor. Ankara Kulübü Yayın Organı Kızılcagün TV’de kayıt altına alınacak bu değerler önemli bir kaynak olurken, gelecek kuşaklara aktarılması yönünde bir arşiv niteliği taşıyacak.

Geleneksel müziklerimizi, oyunlarımızı aslına uygun olarak yeniden ortaya çıkarmak amacıyla başlattığımız proje kapsamında tamamlanan 'Geleneksel Ankara Ezgileri: Seymen Tezenelerinden Bacıeren Oyunlarına' adlı 4 CD’den oluşan eser, geleneksel Ankara müziği ve oyunları alanında oluşan boşluğun ortadan kaldırılması yönünde referans bir kaynak yapıt olma özelliği taşıyor. Bu önemli çalışma neticesinde tüm Seymen ve Bacıren oyunlarımızı önce kendi bünyemizde sabitleyeceğiz, sonrasında Ankara ve tüm Türkiye’ye genelleyeceğiz. Seymen oyunlarının seçilmişlerini senfonik hale getiriyoruz.  Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yılı akşamında (13 Ekim) Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu’nda Sahneye çıkacak Seymenlerimiz, senfonik formunda oyunlarını sergileyecek.

II. BÜYÜK ANKARA KURULTAYI

En önemli geleneklerimizden birisi bayrak törenidir. 100 yıldır Başkent’in bayrağını Seymenler çekiyor. Ankara'nın başkent oluşunun 100. yılında bayrak töreni çok özel olacak. Bu yıl hem Cumhuriyetimizin 100. yılını hem de Ankara’mızın başkent oluşunun 100. yılını  çok daha güçlü bir şekilde kutlayacağız. 5-13 Ekim haftasında 5 gün sürecek; ekonomisinden sanat ve kültürüne kadar konuşulduğu Ankara’mızın tüm boyutlarıyla ele alınacağı  Büyük Ankara Kurultayı’nın ikincisini gerçekleştireceğiz. 100. yılında Ankara’nın değerlendirilmesi Ankara’ya değer katan 100 bilim, kültür ve sanat insanı tarafından yapılacak.  Ankara’nın müzik geleneğinin yapımcılığını üstlenen Ankara Kulübü olarak aynı zamanda yayıncı kuruluş haline geldik, Ankara üzerine önemli kitapları yayımlama işine yoğunlaşacağız. İlçelerde gerek şubelerimize merkez olacak, gerekse müze ve kütüphane hizmeti verecek ilçe konaklarımızın sayısının artması için çalışmalara ağırlık veriyoruz."

Özaslan, “Haymana Belediye Başkanı Sayın Özdemir Turgut’a misafirperverliği için, Haymana Şube Başkanımıza ve ekibine de toplantı organizasyonu için teşekkür ediyoruz.” ifadelerini sözlerine ekledi.

Toplantıda söz alan Ankara Kulübü Derneği Şube Başkan ve Temsilcileri de ihtiyaç, sorun, talep ve beklentileri üzerine konuşarak, değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının ardından heyet topluca ‘Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı Haymana Ziyaretçi Tanıtım Merkezi’ni ziyaret ederek, ilgililerden bilgi aldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.