Ankara Mehmetçik İçin Tek Yürek!

Başkent Ankara Afrin’deki Mehmetçik için tek yürek oldu... Başkan Mustafa Tuna’nın talimatı ile Ankaragücü-Altınordu maçında taraftarlara 10 bin Türk bayrağı dağıtıldı

28 Ocak 2018 Pazar 13:14
Ankara Mehmetçik İçin Tek Yürek!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nda ikinci haftaya girildi. Kahraman Mehmetçik Afrin'de ülkenin bekası için gözünü kırpmadan teröristlerle mücadele ederken başkentlilerinde duaları onlara güç veriyor. Kimi esnaf gelirini Mehmetçiğe bağışlarken kimi vatandaş ise gece gündüz askerlerimiz için dua ediyor. Cuma akşamı başkentte oynanan Gençlerbirliği - Atiker Konyaspor mücadelesinde her iki takım sahaya, "Kalbimizle, duamızla Mehmetçiğin yanındayız" yazılı pankartla çıkarken TFF 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Ankaragücü taraftarı ise maça Ayyıldızlı bayrağımızla gelerek Mehmetçiğe destek verdi. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Ankaragücü- Altınordu maçı öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkan Doç. Dr. Mustafa Tuna'nın talimatı ile vatandaşlara 10 bin adet Türk Bayrağı dağıttı.

DUALARIMIZ ONLARLA
SABAH Ankara konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Mehmetçiğimiz ülkemizin güvenliği, huzuru ve bekası için teröristlere karşı Suriye'de kahramanca mücadele ediyor. Bizlerde burada ülkemizin başkentinden onlara yalnız olmadıklarını göstermek için Ankaragücü maçı öncesi vatandaşlarımıza Türk Bayrağı dağıttık. Benim vatandaşlarımızdan ricam evlerine, dükkanlarına ve arabalarına bayrak asarak Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermeleri... Kaldı ki son günlerde ülkemizin dört bir yanında Mehmetçik için seferber olan vatandaşlarımızı görmek bizi hem cesaretlendiriyor hem de gururlandırıyor. Vatandaşlarımızda bu milli duruş olduğu sürece Allah'ın izniyle ordumuz bu operasyondan da muzaffer çıkacaktır... Dualarımız onlarla..." ifadelerini kullandı. Öte yandan Gölbaşı'ndaki Park Eymir Taksi Durağı'nın çalışanları, üzerinde "26 Ocak 2018'de tüm gelirimiz TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacaktır. Dualarımız Afrin'de bulunan Mehmetçiklerimizle" yazılı kağıtları taksilerine yapıştırarak müşterilerini bilgilendirdi. Durak çalışanları, gün sonunda elde edilen bin 700 liralık kazancı, TSK Mehmetçik Vakfı'nın banka hesabına yatırdı. Taksi durağının sahiplerinden Ali Kale, Mehmetçik'e destek olmak amacıyla bu kararı aldıklarını söyledi.

ÖRNEK OLSUN...
"Doğuda ve batıda benim askerime teyzem yemek yapıp yolluyorsa biz de ne yapabiliriz diye düşündük, arkadaşlarla bir karar aldık" diyen Kale, "Bugünkü bütün kazancımızı Mehmetçik Vakfı'na bağışladık. İnşallah bizi görüp esnaf arkadaşlarımız da bu konuda girişimde bulunursa mutlu oluruz" şeklinde konuştu.

PROTOKOL YOLU'NA AFRİN MESAJI
Her gün binlerce yolcunun geçtiği Protokol Yolu'nda bulanan Pursaklar Belediyesi toteminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Teröristlerin kökünü kazıyacağız" mesajına yer verildi. Fonda Türk Bayrağı olan mesajda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'daki sınır birliğini ziyaretinde çekilen kamuflajlı fotoğrafı da yer aldı. Yurt içinden ve yurt dışından başkenti gelip Esenboğa Havaalanı'na giden herkesi gece gündüz bu mesaj uğurlayacak.

TAKSİ KULLANDILAR
Kale, bugünkü işlerinin her zamankinden daha yoğun olduğunu dile getirerek, bazı müşterilerin destek amaçlı fazla ücret ödediklerini anlattı. Müşteriler de Mehmetçik'e destek olan durak çalışanlarına teşekkür etti. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan ve MHP İlçe Başkanı Ersin Pehlivan da durağa gelerek taksicilere destek amacıyla taksi kullandı. Duruay, Akceylan ve Pehlivan taksici esnafına duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.