Ankara'nın dalgıçları Türkiye'ye örnek oldu

Türkiye’de ilk kez kamu kurumları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan “Su Altı Arama-Kurtarma Ekibi” Kesikköprü Barajı’nda tatbikat yaptı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan ekip, baraj gölünde Türk Bayrağı açtı

12 Temmuz 2017 Çarşamba 11:10
Ankara'nın dalgıçları Türkiye'ye örnek oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, “Su Altı Arama Kurtarma Ekibi”, Kesikköprü Baraj Gölü’nde tatbikat yaptı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan ekip, baraj gölünde Türk Bayrağı açtı.

Ankara’ya 112 kilometre uzaklıkta bulunan Kesikköprü Barajı’nda yaz-kış dalış eğitimlerini sürdüren Ankara İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin sorumlusu Mesut Bozkurt ve beraberindeki dalış ekibi, eğitim dalışlarından birini daha gerçekleştirdi. Tatlı su barajlarında görüş olanağı en iyi durumda bulunan Kesikköprü Barajı’nda peş peşe dalışlar gerçekleştiren Su Altı Arama ve Kurtarma ekibinden 5 dalgıç, her an göreve hazır olduklarını bir kez daha gösterdi.

1997 yılında kurulan ve Türkiye’deki kamu kurumları arasında ilk Su Altı Arama ve Kurtarma ekibi olan Ankara İtfaiyesi, Türkiye’deki tüm Su Altı Arama Kurtarma olaylarına da yıllardır müdahale ediyor. Ankara İtfaiyesi’nin yetiştirdiği 20’ye yakın ilin Su Altı Arama Kurtarma ekibi de bulundukları illerde su altı arama ve kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Su Altı Arama ve Kurtarma timi, son 10 yılda Ankara çevresindeki göl, gölet ve akarsılarda yaşanan yaklaşık 360 boğulma olayına müdahale etti.

Dalgıçlar, cankurtaran bulunmayan baraj göllerine girilmemesi konusunda Ankaralıları sürekli uyarıyor.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.