Ankara Trafiğini Rahatlatacak Proje Hayata Geçiyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sabancı-Bağlıca Bulvarları bağlantı yolu, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümü ile Milli Şair Mehmet Akif’in ebediyete intikalinin sene-i devriyesi olan 27 Aralık’ta açılıyor.

25 Aralık 2017 Pazartesi 09:31
Ankara Trafiğini Rahatlatacak Proje Hayata Geçiyor!

Göreve geldiği günden bu yana geçen yaklaşık 1,5 ayda, Başkent’lilerin talepleri doğrultusunda verdiği müjdeli haberlere devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, devam eden ulaşım projeleri de bir bir sonuçlandırıyor.

Bu kapsamda yapımı tamamlanan yeni bulvar sayesinde Eskişehir Yolu ile Etimesgut, Sincan ve Bağlıca bölgeleri başta olmak üzere Başkent trafiği büyük ölçüde rahatlayacak.

 ZIRHLI BİRLİKLER AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

 

         Başkan Tuna, Zırhlı Birlikler arazisi içinden geçen bulvarın, 27 Aralık Çarşamba günü açılacağını açıkladı.

         Toplam 5 kilometrelik Sabancı-Bağlıca Bulvarları bağlantı yolu, son rötuşlarıyla (yol çizgisi, aydınlatma direkleri, new jersey bariyerler) birlikte açılış için gün sayıyor. Haziran ayında yapımına başlanan bulvar, 6 ayrı köprü ve bağlantı yollarının hizmete girmesiyle Eskişehir Yolu ile Bağlıca Bulvarı’nın trafik yoğunluğunu da azaltacak.

Eskişehir yoluna alternatif olarak hazırlanan, Sabancı Bulvarı’nın devamından Zırhlı Birlikler Tümen Komutanlığı içerisinden geçen ve Bağlıca Bulvarı’na bağlanan yol, 50 metre genişliğinde, emniyet şeritleriyle birlikte 5 gidiş- 5 geliş olarak yapıldı.

IŞIL IŞIL BİR YOL

         Sabancı Bulvarı’nın sonundan başlayan ve yonca kavşakla mevcut yollara adapte olacak yeni bulvar ile ilgili bilgiler veren Başkan Tuna,“Aydınlatma direkleri yerlerine dikildi. TSK yolun sağ ve soluna tip duvar şekli istedi. Onun için de New Jersey bariyerleri yerleştiriyoruz. Yol çizgimiz de bitmek üzere” bilgisini verdi.

         Yolun açılış tarihi 27 Aralık’ın özel bir anlamı olduğunu vurgulayan Başkan Tuna, “Bu tarih hem Atatürk’ün Ankara’ya gelişi hem de Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü. Sevinci ve hüznü yaşadığımız aynı günde bir de Başkent’lilerimizi mutlu edecek bir açılışa imza atalım istedik” dedi.

ODTÜ YANINDAKİ YOL VE TEKNOKENT TAM GAZ…

Söz konusu yol için yaklaşık 65 milyon TL’lik bir yatırım yapıldığını da ifade eden Başkan Mustafa Tuna, Bilkent Şehir Hastanesi çevresi yol çalışmalarına ilişkin de bilgiler verdi.

ODTÜ Rektörlüğü ile imzalanan protokolle inşasına başlanan ve Konya Yolu’na alternatif olacak bulvar kapsamında bölgeden 2 milyon metreküpe yakın malzeme çıkarıldığı söyleyen Başkan Tuna, “Şu anda Teknokent Kavşağı’ndan, İncek Bulvarı’na kadar olan 5 kilometrelik kısımda çalışmalarımız son sürat devam ediyor” dedi.

Bilkent Şehir Hastanesi’ne en yakın ve trafik açısından en sorunlu bölge olarak görülen Teknokent Kavşağı’ndaki çalışmalara ilişkin de bilgiler veren Başkan Tuna, “Buradaki çalışmaların da yüzde 70’ini tamamladık. ASKİ’nin altyapı deplase çalışmalarını bekliyoruz. Bu çalışmalar bittikten sonra iyice hızlanıp, söz konusu kavşağı Şubat ayı sonunda açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

ODTÜ yanındaki yol ve Teknokent Kavşağı’nda toplam 250 iş makinesiyle gece gündüz çalışmaların sürdüğü bilgisin paylaşan Başkan Tuna, “Şehir hastanemizin devreye girmesinin ardından herhangi bir trafik yoğunluğuna sebebiyet verilmemesi için gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.