Ankara ve ilçelerinde iftar ve sahur vakitleri 05 Haziran 2017

Ankara'da iftar ve sahur saatleri hergün değişiklik gösteriyor. Ankara'nın ilçeleri ve merkezleri arasında da iftar saatleri değişiyor. Oruç tutanlar iftar ve sahur saatlerini merak ediyor. 05 Haziran 2017 Ankara merkez ve ilçelerinde iftar ve sahur vakitleri haberimizde. Ankara'da iftara ne kadar kaldı?

05 Haziran 2017 Pazartesi 10:31
Ankara ve ilçelerinde iftar ve sahur vakitleri 05 Haziran 2017

Ankara'da 5 Haziran 2017 Pazartesi günü iftar ve sahur saat kaçta, İmsak vakti ne zaman gibi soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.
 
Bugün Ankaralılar için iftar saati 20:21. Oruç tutan Ankaralılar saat 20:21'de iftar sofralarında buluşacaklar. Ankara'da imsak vakti ise 03:20. Sahura kalkan Ankaralıların bu saate kadar yemeklerini tamamlamış olmaları gerekiyor. 
 

Akyurt Ezan Vakitleri 20:21
Ankara Ezan Vakitleri 20:21
Ayaş Ezan Vakitleri 20:24
Bala Ezan Vakitleri 20:19
Beypazarı Ezan Vakitleri 20:26
Cubuk Ezan Vakitleri 20:22
Çamlıdere Ezan Vakitleri 20:25
Elmadağ Ezan Vakitleri 20:20
Evren Ezan Vakitleri 20:15
Güdül Ezan Vakitleri 20:25
Haymana Ezan Vakitleri 20:21
Kalecik Ezan Vakitleri 20:20
Kazan Ezan Vakitleri 20:23
Kızılcahamam Ezan Vakitleri 20:24
Nallıhan Ezan Vakitleri 20:28
Polatlı Ezan Vakitleri 20:23
Şereflikoçhisar Ezan Vakitleri 20:16


İmsak: Sabah namazının vakti bu saatte girer. Ayrıca Kazaniçin sahur vaktidir. Bu saatten sonra bir şey yenilmez.
Güneş: Sabah namazının vaktinin sona erdiği vakittir. Güneşin doğuş saatidir. Güneş doğduğunda ilk 45-50 içinde namaz kılmak mekruhtur. Kerahat vaktidir. Bu vakitten sonra israk vakti girer.
Öğle: Ögle namazı vaktinin girdigi saattir. Güneşin yükselip tam tepeye geldiği vakit (zeval vakti) yani öğle ezanı vaktinden önceki 40 dakikalık zaman diliminde namaz kılmak mekruhtur.
İkindi: İkindi namazı vaktinin girdigi saatir. Güneşin batmasına yani akşam vaktine yaklaşık 45-50 dakika kala namaz kılmak mekruhtur.
Akşam: Akşam namazının vaktinin girdiği saattir. Ayrıca orucun Kazan için iftar saatidir. Bu saatte orucunuzu açabilirsiniz.
Yatsı: Yatsı namazı vaktinin girdigi saatir. Yatsı namazı imsak vaktine kadar kılınabilir.
Kıble: Kıble saati geldiğinde, güneşin bulunduğu taraf kıbleyi göstermektedir. Bu saatte güneşe doğru yönelirseniz, kıbleye yönelmiş olursunuz. Bu saatte kıblenin yönünü kolaylıkla bulabilirsiniz.

RAMAZAN VE ORUÇ TUTMANIN ÖNEMİ
Kur’an-ı kerim, Ramazanda indi. Kadir gecesi, bu aydadır. Ramazan-ı şerifte, iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah bu iki sünneti yapmaya çok önem verirdi.

İftarda acele etmek ve sahuru geciktirmek, belki insanın aczini, yiyip içmeye ve dolayısıyla her şeye muhtaç olduğunu göstermektedir. İbadet etmek de zaten bu demektir.
Rabbimizin emri olan oruçta pek çok güzellikler ve sıhhate dair ince noktalar da saklıdır. Ama biz orucumuzu bu nimetler için değil, Rabbimizin emri olduğu için tutarız.

Son Güncelleme: 05.06.2017 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.