Ankara'ya yeni metro hattı geliyor!

Ankara'da trafik sorununa çözüm üretmek amacıyla atılan dev adımlara bir yenisi daha eklendi. Ankaray Mamak'a kadar uzanacak.

20 Haziran 2018 Çarşamba 13:04
Ankara'ya yeni metro hattı geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin Seçim Beyannamesi'nde açıkladığı Ankaray'ın Mamak'a doğru 10 kilometre uzatılması planı ilçede büyük bir sevinç yarattı.

Dikimevi'nden Ege Mahallesi'ne kadar uzayacak olan Ankaray'ın son durağı ise eskiden 'Mamak Çöplüğü' olarak da bilinen bölge olacak.

Yaklaşık 15 mahalleyi kapsayacak olan metrodan Mamak nüfusunun yarısından fazlası faydalanacak.

BÜYÜK YÜK ALACAK

Bu projeyi ilçe halkının uzun yıllardır beklediğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak'ta ana arter olarak baktığımız zaman iki ana arterimiz var. Bir tanesi Başkentray'ın güzergahı olan Kayaş güzergahı… Başkentray buradaki ciddi bir yükü alıyor. İkinci olan ve en yoğun olan aksımız Dikimevi'nden Natavega'nın olduğu kısıma kadar olan bölge. Mamak'ın 640 bin nüfusu var. Bu aksın nüfusu hemen hemen 300 binin üzerinde… Bizim bugüne kadar uğraştığımız konu buraya bir toplu taşımaydı. Sağ olsun Mustafa Tuna başkanımız da bu işi sahiplendi. Konuyu sayın Başbakanımıza da ilettik ve hükümet programına alındı. Bu metro olabilir, monoray olabilir… Buna teknik olarak bakanlığımız karar verecek. Dolayısı ile yapıldığı zaman büyük bir yükü alacak Mamak'ta..." dedi.

Akgül, " Bu hattan faydalanan mahallelere baktığımız zaman; Abidinpaşa, Aşık Veysel, Balkiraz, Saimekadın, Kartaltepe, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Şahintepe ve Ege mahallesine kadar hemen hemen 15 mahalleyi birden kapsıyor. Tabi burada daha netleşmemiş bir güzergah var. Yani Akdere tarafından da gidebilir, Tıp Fakültesi Caddesi'nden de gidebilir. Bu iki güzergahta yükü alma noktasında fark etmez. Buradaki arazinin eğimlerine bakılacaktır. Ama gözüken Tıp Fakültesi Caddesi güzergâhı…" ifadelerini kullandı.



 

Anahtar Kelimeler:
MAMAKAnkarayMetro
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.