Ankara'da Cuma Namazı Saat Kaçta? (26 Ocak 2018)

Ankara'da Cuma namazı saat kaçta? sorusunun yanıtı burada... İslam alemi için mübarek olan Cuma gününe bu hafta da kavuştuk. Her Cuma olduğu gibi bu hafta da Müslümanlar Cuma namazında buluşup ibadetlerini yerine getiriyorlar. Peki Ankara cuma saati kaçta?

26 Ocak 2018 Cuma 10:06
Ankara'da Cuma Namazı Saat Kaçta? (26 Ocak 2018)

26 Ocak 2018 Cuma günü milyonlarca Müslüman cuma namazında buluşacak. Ankara'da Cuma namazı saat kaçta, Ankara'da Cuma namazı ne zaman, Ankara'da cuma namazı için öğle ezanı saat kaçta okunacak gibi soruların cevaplarını haberimizin detayında bulabilirsiniz.

Ankara'da bu hafta Cuma Namazı namazı saati 13:07. Ankara'da 13:07de okunacak olan öğle ezanıyla Cuma Namazı kılınacak.  

Cuma Namazı, hidayettir, berekettir, mutluluk ve huzur sağlar. Cuma namazı sukunettir, rahmettir, sağlık ve afiyet yolunu açar. Cuma namazı Müslümanlar için Hakk’a kavuşmanın, O’nunla buluşmanın vaktidir. Şerden bile hayır getiren yüce Allah, kullarından kendisine dua ve ibadet etmesini beklemektedir.

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Öncelikle "Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının 2 rekat farzını kılmaya. Uydum hazır olan imama." diye niyet ederiz. Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek Tekbir getiririz ve namaza başlarız.

Tekbirden sonra elleri bağlarız ve sessizce Sübhaneke okuruz. Sübhaneke'den sonra bir şey okumayız ve imamı dinleriz.

İmam sureleri bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükuya gideriz. Rüku'da 3 kere "Sübhane Rabbiye'l-Azim" der ve doğruluruz. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbena leke'l hamd" deriz.

Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gideriz. Secdede 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'ala" deriz. "Allahu Ekber" diyerek dizlerimizin üzerinde otururuz. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gideriz ve 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'la" deriz.

"Allahu Ekber" diyerek secdeden ayağa kalkarız ve ikinci rekata başlarız. Ayağa kalktıktan sonra ellerimizi bağlarız ve hiçbir şey okumadan imamı dinleriz.

İmam sureleri bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükûya gideriz. Rüku'da 3 kere "Sübhane Rabbiye'l-Azim" der ve doğruluruz. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbena leke'l hamd" deriz.

Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gideriz. Secdede 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'ala" deriz. "Allahu Ekber" diyerek dizlerimizin üzerinde otururuz. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gideriz ve 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'la" deriz.

Secdeden kalkarken "Allahu Ekber" diyerek Tahiyyata otururuz ve Ettehiyyatü, Allahumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena dualarını okuruz.

Dualar bittikten sonra imamla birlikte önce yüzümüzü sağa çevirir "Es selamu aleyküm ve rahmet'ullah" der selam veririz. Aynı şekilde sola da selam verdikten sonra Cuma namazının farzı tamamlanmış olur.

Ankaradanhaber.com olarak tüm İslam aleminin mübarek Cuma gününü tebrik ediyor, dualarının kabul olmasını diliyoruz.

Son Güncelleme: 02.02.2018 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.