ANKESOB MEDB Toplantısı ATO'da Yapıldı

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Mesleki Teknik Eğitim Danışmanlığı Birimi (MEDB) Toplantısı, birim üyelerinin katılımıyla ATO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

14 Ocak 2018 Pazar 16:22
ANKESOB MEDB Toplantısı ATO'da Yapıldı

 "Çıraklık ve Mesleki Teknik Eğitimde Yaşanan Gelişmeler"in ele alındığı toplantıda, ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar Ge Biriminin yürüttüğü faaliyetler ile ANKESOB İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu (İDDG) çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Çıraklık ve Mesleki Teknik Eğitimde yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerle devam eden toplantı, ANKESOB MEDB üyelerinin yapılacak çalışmalara yönelik yaptığı konuşmaların ardından sona erdi.

ATO Meclis Üyesi Abidin Memili ve ATO Akademi Müdürü Burcu Öztürk'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar Ge Müdürü Erdoğan Özen yaptığı konuşmada; Çıraklık Mevzuatı Değişiklikleri hakkında bilgilendirme yaptı. Özen, "Çıraklık Eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alındı. Çırak öğrencilere ödenecek asgari ücretin üçte ikisini devlet karşılıyor."dedi.

Okul-Sektör İşbirliği Çalışmaları, Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulları (MTOYK), Çıraklık Sözleşmesi ilgili bilgi veren Özen, Önceki Öğrenmelerin Tanınması ve Denklik Yönergesi, Kalfalık/Ustalık Başvuruları hakkında da açıklamalarda bulundu. Özen, "Kalfalık/Ustalık Başvuruları için en az 22 yaşını bitirmiş olmak gerekiyor. İlköğretim veya ortaokul/İmam Hatip Ortaokulu mezunu olmak, sınav döneminin başlangıcından en az bir ay öncesine kadar başvurunu yapmış olmak gerekiyor. Sınav başvurusunu daha önce yapmış ancak sınavlara katılmamış veya sınavlarda başarılı olamayanlar için tekrar sınava girebilmek için yeni sınav döneminden en az bir ay önce dilekçe ile başvurmak şartları aranır." dedi.

ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar Ge Müdürü Erdoğan Özen, MEDB Üyesi Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Kökçü'ye emekli olmasından dolayı, "MEDB'de özverili çalışmaları ile örnek olan Sayın Mustafa Kökçü hocamıza emeklilik hayatında mutluluk ve huzur dolu günler dileriz." diyerek, teşekkür plaketi  takdim etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.