AYD: "Sabah Ankara kapanmasın!"

Turkuvaz Medya Grubunun Sabak Gazetesinin Ankara ekini kapatma kararına karşı Anadolu Yayıncılar Derneği bu kararın gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, Sabah Ankara ekinin Başkent için önemli bir yeri olduğuna işaret edildi.

15 Ocak 2021 Cuma 13:18
AYD: "Sabah Ankara kapanmasın!"

Sabah Gazetesi'nın Ankara ekinin kapatılması kararı sonrası Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Sabah Gazetesi Ankara  Eki’nin bugün son kez çıktığını öğrendik. Üzüntümüz çok büyüktür. Bugüne kadar çok büyük hizmetler veren bir ekin kapatılması Ankara için çok büyük bir kayıptır. Ankara’nın en etkili yerel yayıncılık yapan kuruluşlarının başında gelen bu ekin kapatılması doğru değildir. Bu ekin yayın hayatına devam etmesi milli irade, haber alma özgürlüğü çerçevesinde büyük bir değer ifade etmektedir. Turkuvaz Medya Grubunun bu kararı gözden geçirmesini istirham  ediyoruz".  

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı ve AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan “ Bu ek Ankara’da çok büyük bir açığı kapatmaktadır Sabah Gazetesi Ankara  Eki Ankaralının sesi soluğudur. Lütfen sesimiz kesilmesin. Bugüne kadar Ankara’ya büyük hizmetler veren bu gazetemiz sesimiz olmuştur. Eğer kapanırsa çok büyük demokrasi açığı ortaya çıkacaktır. Bu karardan vazgeçilmesini bekliyoruz” diye konuştu 

Son Güncelleme: 15.01.2021 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.