Bakan Biteceği Tarihi Açıkladı!

Bakan Numan Kurtulmuş, dün bir grup gazeteciyle bir araya geldi. İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi’nin(AKM) ardından Ankarada’daki AKM için de planlamalar yapıldığını belirten Kurtulmuş, “Adım atılacak. Hazırlıkları tamamlayıp harekete geçeceğiz” bilgisini verdi.

08 Aralık 2017 Cuma 12:22
Bakan Biteceği Tarihi Açıkladı!

Şu an acil olarak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın(CSO) yeni binasını bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 1991’den beri devam ediyor. Seçime bitireceğiz inşallah. Ben de anlamadım çok uzamış. Yapıldığında çok iyi projeymiş. Mimari olarak çok güzel. Orkestra çukuru, salondaki akustik mimarisi, tamamlanırsa çok güzel olacak” diye konuştu.

HIRSIZLIK SORUŞTURMASI

Bakan Numan Kurtulmuş, yapımı süren inşaatta yaşanan hırsızlık olayı için de, “Hırsızlık konusunda soruşturmayı yapıyoruz. Bakalım ne çıkacak. Tamamen mütehaatin sorumluluğunda, bakanlığın değil. Ama ne olursa olsun 2019’da seçim öncesinde bitirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

TARİHİ BİNAYA TAŞINACAK

Eski opera binasının satılacağı iddiaları için, “Gündemde bile değil. Öyle bir şey mümkün değil. Ankara’daki en şık binalardan biri. Böyle bir şey yok” diyen Kurtulmuş, bakanlığının da eski tarihi binasına taşınacağını söyledi. Kurtulmuş, “Şubat gibi bakanlığın eski tarihi binası var ya orayı bitiriyoruz, oraya geçeceğiz. Makamı oraya taşıyacağız. Donanımı tamamlanıyor” dedi.

DÖRT CUMHURBAŞKANI DEĞİŞTİ

Temeli merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atılan binanın yıllardır süren inşaatı boyunca dört Cumhurbaşkanı değişti. Halen yapımı süren inşaatta ise bir süre önce hırsızlık olayı yaşanmıştı. İki ay boyunca binanın elektrik sistemlerinin kablolarını, jeneratörlerini, asansör motorları, döşeme kabloları ve çeşitli inşaat malzemelerini çalan hırsızların verdiği zararın 2.5 milyon lira olduğu belirtilmişti.

Son Güncelleme: 08.12.2017 12:26
Anahtar Kelimeler:
Cso
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.