Başkent'in Çehresini Yeni Trafik Levhaları Değiştirecek..

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent merkez başta olmak üzere, ilçe merkezlerinde kontrollü ve kontrolsüz kavşaklarda kullanılmak üzere 1500 adet yeni sistem levhasının 6 bin noktaya montajını yapacak.

27 Ocak 2018 Cumartesi 10:36
Başkent'in Çehresini Yeni Trafik Levhaları Değiştirecek..

Vatandaşların yönlerini bulmayı kolaylaştırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, yolların navigasyonu olarak bilinen yön levhalarına yenilerini ekleyecek.

 

İHALESİ YAPILACAK

         1500 küçük levha için ihale çalışmalarında son aşamaya gelinirken, Ankara’nın sokak, cadde ve bulvarlarında şeritleme ile sinyalizasyon çalışmalarına da devam ediliyor. Büyükşehir ekipleri, yollardaki en önemli güvenlik işaretlerinden biri olan yön levhalarını yenileme çalışmalarını eş zamanlı olarak yürütüyor.

         Yeni açılan bulvar ve caddeler başta olmak üzere genişletilen, asfaltlanan ve ihtiyaç duyulan pek çok noktaya uygulanması planlanan sistem levhaları, Başkentli sürücülerin özellikle semt ve mahallelere ulaşımlarında büyük kolaylık sağlayacak.

 

LEVHALAR GÜNDÜZ-GECE GÖRÜŞÜ YÜKSEK NİTELİKTE OLACAK

         Sürücülerin gece ve gündüz rahatlıkla görebileceği şekilde reflektif malzemelerden yapılan sistem levhalarının, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün teknik şartnamesinde yer alan en üst sınıf kalite ve en uzun kullanım ömürlü malzemeler kullanılarak üretileceği bildirildi.

         1500 takım mobilya tipi sistem yön levhasının yanında 6 bin adet de yön panelinin de takılacağı bilgisini veren yetkililer, sürücülerin bu sayede uzak mesafeden yön levhasını fark ederek, uygun şeride daha kolay geçeceğini ve trafiğin tıkanmasına yol açmayacağına dikkat çektiler.

 

TRAFİK KAZALARI ÖNLENECEK

         Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkilileri ayrıca; yollarda uygulanacak yeni levhaların, yeterli büyüklükte ve uzaktan rahatlıkla görülebilir şekilde yapıldığını, bunun trafik akışını daha düzenli ve daha güvenli hale dönüştüreceğini ifade ettiler. Olası trafik kazalarının önüne geçmeyi amaçladıklarını vurgulayan yetkililer, “Araç sürücülerine gidecekleri semt, mahalle, belde ve ilçeyi bulmalarında kolaylık sağlayan sistem levhaları, Başkent merkez başta olmak üzere, ilçe merkezlerindeki köprü ayrımları, kontrollü ve kontrolsüz kavşaklarda eksikliği tespit edilen yerlere yerleştirilecek. Ayrıca eskiyen ve yıpranmış levhaları da yenileriyle değiştireceğiz” dediler.

         Bir yandan da büyük baş üstü levhalarına yönelik çalışmaların da sürdüğünü kaydeden yetkililer, sistem levhalarının yerleştirileceği yol ve caddeleri şöyle sıraladılar:

“Etimesgut Ahi Mesut, Bağlıca, Batıkent, Başkent Angora, Kanuni Sultan Süleyman, Bilkent, İhsan Doğramacı Bulvarları; Dil Devrimi, Şapka Devrimi, Fatih, Kızlarpınarı,  Aşıkpaşa, Itri, Rajiv Gandi Caddeleri.”

Son Güncelleme: 27.01.2018 10:40
Anahtar Kelimeler:
Trafik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.