Başkent'te Telefon Dolandırıcıları İş Başında

Ankara'da telefonla aradıkları anne ve kızını "Adınız FETÖ soruşturmasına karışmış" diyerek 130 bin TL dolandıran şahsa 12 yıl hapis cezası verildi.

20 Kasım 2017 Pazartesi 14:32
Başkent'te Telefon Dolandırıcıları İş Başında

Ankara'da telefonla aradıkları anne ve kızını "Adınız FETÖ soruşturmasına karışmış" diyerek 130 bin TL dolandıran şahsa 12 yıl hapis cezası verildi. 


FETÖ soruşturmalarını kullanarak telefon dolandırıcılığı yapan şahıslar, Ankara'da bir anne ve kızını dolandırdı. Dolandırıldıklarını anlayan Anne ve kızın adli makamlara başvurması üzerine açılan dava Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesince görülerek karara bağlandı. Mahkeme tutanaklarına göre, sanık Aziz G., 57 yaşındaki H.A.'yı arayarak, "Adınız FETÖ soruşturmalarına karıştı" dedi. Anne ile bir müddet konuşan Aziz G., daha sonra telefonu savcı olarak tanıttığı ortağına verdi. Kendini savcı olarak tanıtan dolandırıcı, H.A.'nın kızı Y.A'nın da numarasını istedi.

 

DOLANDIRICILAR, ANNE VE KIZI İLE AYNI ANDA KONUŞMUŞLAR

H.A ile yaklaşık 3 saat telefonla konuşan dolandırıcılar, evde bulunan 130 bin TL değerindeki para ve ziynet eşyalarını H.A.'dan bir poşete koymasını istedi. Bu sırada Y.A. ile de irtibatta olan dolandırıcılar, poşete koyulan para ve ziynet eşyalarının verilen adrese Y.A. tarafından götürülmesini istedi. Para ve ziynet eşyalarını Y.A.'dan alan Aziz G., olay yerinden ayrıldı. Daha sonra dolandırıldıklarını fark eden anne ve kız polise giderek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada Aziz G.'yi tespit eden polisler, Şanlıurfa'ya giden Aziz G.'yi gözaltına aldı. Aziz G. sorgusunda, hemşehrisi olan firari sanık Y.D.'nin kendisini telefonla aradığını ve birinden alacağı olduğunu söylediğini savundu. Polis ekipleri, yaptığı çalışmalarda Aziz G.'nin firari sanık Y.D. ile birlikte aynı yöntemlerle dolandırıcılık yaptığını ve hakkında soruşturmalar yürütüldüğünü belirledi. Ekipler, dolandırıcılık sonucu alınan para ve altınların fotoğraflarının Aziz G. tarafından yine hemşehrisi olan diğer sanık H.Ç.'nin cep telefonuyla çektiğini, bunu da Y.D.'ye gönderdiğini tespit etti.

 

SANIK AZİZ G.'YE 12 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Geçtiğimiz hafta karara bağlanan davada, sanık Aziz G.'yi 12 yıl hapis cezası ile 390 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık H.Ç.'nin delil yetersizliği nedeniyle beraatine karar veren mahkeme, firari sanığın dosyasının ayrılmasına hükmetti.

Anahtar Kelimeler:
BaşkentDolandırıcılık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.