Başkent’e dev bilim merkezi

Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) millet bahçesi yapımının da devam ettiği alana Altındağ Belediyesi tarafından büyük bir bilim merkezi yapılacak. Başkan Asım Balcı projeyle ilgili, “Çocuklarımız ve gençlerimiz bilim, teknoloji ve uzay alanında deneyimler kazanacak” dedi.

06 Haziran 2020 Cumartesi 09:48
Başkent’e dev bilim merkezi

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Ankara’ya dev bir bilim merkezi kazandırmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Atatürk Kültür Merkezi’nin bulunduğu ve bir yandan da millet bahçesinin çalışmalarının devam ettiği alana yapılması planlanan bilim merkezi için Başkan Balcı, “Bu bilim merkezi ülkemizin geleceği olan çocuklar ve gençler için anlamlı bir yatırım olacak. Geleceğin bilim adamları inanıyoruz ki buradan yetişecek” dedi. 2023’te tamamlanması hedeflenen projeyle çocukların ve gençlerin bilim, teknoloji ve uzay alanında deneyimler kazanacağını kaydeden Balcı şunları söyledi:

ANKARA’NIN EKSİKLİĞİNİ KAPATACAK

“Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız Sayın Mustafa Varank’ın geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği bilim merkezi ile ilgili çalışmalara başladık. Ankara’ya büyük bir bilim merkezi kazandırmak istiyoruz. Ankara’nın bu konuda büyük bir eksikliği var. Bu açığı da kapatmış olacağız inşallah. Yeri Atatürk Kültür Merkezi’nin de yer aldığı bölgede olacak. Biliyorsunuz ayrıca bu alanda millet bahçesi yapılıyor. Bu alanın içerisinde mi olur kenarında mı olur, arkadaşlarımız bunun fizibilitesini yapıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’mız ile birlikte çalışıyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.