Başkentte Pos Cihazı Tefecilerine Baskın

Ankara Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, ticari faaliyet alanı dışında pos cihazlarından komisyon karşılığı çekim yaptığı tespit edilen çok sayıda iş yerine baskın düzenledi

12 Ocak 2018 Cuma 14:42
Başkentte Pos Cihazı Tefecilerine Baskın

Ankara Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, ticari faaliyeti dışında pos cihazlarından komisyon karşılığı çekim yaptığı tespit edilen çok sayıda iş yerine eş zamanlı baskın düzenledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceden belirlenen adreslere bugün öğle saatlerinde eş zamanlı baskın düzenledi. Aralarında danışmanlık firmalarının da bulunduğu iş yerlerine giren ekipler, detaylı arama yaptı.

Faaliyet alanı dışında pos cihazlarından komisyon karşılığı para çektiği tespit edilen iş yerleri hakkında işlem yapılırken, firma sahip ve yetkilileri de gözaltına alındı. Operasyonda, para sayma makineleri, kayıt cihazı, yüklü miktarda nakit para ve üçüncü kişilere ait kredi kartları, pos cihazları ile işlem kayıtlarının tutulduğu defterlere el konuldu.

- Yüzde 10-15 komisyon karşılığı

Söz konusu iş yerlerinin, ödeme güçlüğü yaşayan kişilerin kredi kartlarından yüzde 10-15 oranında komisyon karşılığında çekim yaptığı belirtildi.

El konulan belgelerin detaylı ve geçmişe dönük olarak inceleneceği, mali müfettişler ile banka görevlilerinin de katıldığı denetimlerin, Ankara genelinde devam edeceği öğrenildi.

Son Güncelleme: 12.01.2018 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.