BUGSAŞ’ın Borcu Sermayesini Aştı

11 Aralık 2023 Pazartesi 12:35
BUGSAŞ’ın Borcu Sermayesini Aştı

Sayıştay tarafından hazırlanan 2022 yılı denetim raporlarında ANFA’nın 2022 yılında 202 Milyon 195 Bin TL zarar ettiği ve ticari hayatını sürdürmesinin imkansız olduğu açıkça belirtilirken BUGSAŞ’ta da benzer bir durumun yaşandığı ortaya çıktı.

YAVAŞ BUGSAŞ’I 293 MİLYON 571 BİN TL ZARAR SOKMUŞ
BUGSAŞ’a ilişkin hazırlanan Sayıştay raporunda, şirketin kayıtlı ve ödenmiş sermayesinin 90 Milyon TL olduğu belirtilirken Yavaş’ın 2022 yılında şirketi 91 Milyon 109 Bin 373 TL zarar ettirildiği belirtiliyor. Aynı raporda Yavaş’ın şirkete toplam zararı da 293 Milyon 571 Bin 529 TL olarak hesaplanmış. Söz konusu raporda BUGSAŞ için, “2022 yılı sonu itibariyle ödenmiş sermayesinin tamamını karşılıksız bıraktığı görülecektir. 2022 ve önceki yıllara ilişkin Yönetim Kurulu ve Genel Kurul kararları incelendiğinde, Yönetim Kurulu’nun ve Genel Kurul’un bu konu hakkında herhangi bir girişimde bulunmadığı ve Türk Ticaret Kanunu’nun 376’ncı maddesi gereğince bu durumu ortadan kaldırmaya yönelik tedbirlerin alınmadığı görülmüştür. Bu itibarla Kanun hükmü gereğince Şirket genel kurulu tarafından bu yönde herhangi bir karar alınmadığı takdirde şirketin kendiliğinden sona ermesi kanunun amir hükmüdür.” ifadeleri kullandı.
 

ADRESE TESLİM İHALELERDE BİLE ALINAN HİZMETLE İMZALANAN SÖZLEŞMELER FARKLI

BUGSAŞ’ı batırmakla yetinmeye Yavaş ve yönetimi ayrıca adrese teslim ihalelerde bile usulsüzlük yaptı. Yavaş’ın kendi deyimi ile “Adrese Teslim” yaptığı ihaleler için alınan hizmet ve imzalanan sözleşmelerde uyumsuzluk olduğu vurgulandı.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.