Çorumlular Mamakta buluştu

Birçok festivale ev sahipliği yapan Üreğil Millet Bahçesi, hemşeri günleri ‘HemFest’ festivali bugün Çorum günleri ile başladı.

09 Ekim 2021 Cumartesi 16:29
Çorumlular Mamakta buluştu

9 Ekim Cumartesi Günü saat 11.00’da Üreğil Millet Bahçesi’nde gerçekleşecek festivalin ilki Çorum ili ile başladı.

Festival kapsamında Çorum’a özgü yöresel lezzetler, şehrin manevi ve kültürel değerleri kurulacak standlarda tanıtılıyor.

Çorum’un en önemli lezzetlerinde biri olan İskilip Dolması da ziyaretçilere ücretsiz olarak ikram edildi.

Üreğil Millet Bahçesi'nde gerçekleşen Mamak Belediyesi Çorumlular Federasyonu Hemşeri buluşmasına  AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Yanılmaz, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı , Çorum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır, Çorum Eski Milletvekili Salim Uslu, AYD Genel Başkanı ve Altındağ Meclis Üyesi Sinan Burhan katılım sağladı.

Kent kültürüyle ilgili çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Mamak Belediyesi Başkanı Murat Köse, “İlçemiz kozmopolit bir yapıya sahip.

Mamak’ta tüm coğrafyadan insanlar var. Bu da bizim zenginliğimiz. Derneklerimizle birlikte, Mamak’ın zenginliklerini ve kültürümüzü ortaya çıkaran çalışmaları birlikte gerçekleştiriyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin, hepimiz bir ve birlikte Türkiyeyiz” dedi. Düzenlenecek festivalin kent kültürünün zenginleşmesine, birlik ve beraberliğin daha da artmasına vesile olacağını kaydeden Köse, “Toplum birlikteliğini olumlu yönde etkileyen çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 09.10.2021 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.