FLAŞ! Yeni Adliye Binası AŞTİ'ye mi yapılıyor?

Ankara’daki adli hizmetleri tek çatı altında toplayacak yeni adliye binası konusu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın görüşmesi sırasında yeniden gündeme geldi.

21 Kasım 2017 Salı 10:16
FLAŞ! Yeni Adliye Binası AŞTİ'ye mi yapılıyor?

Bakan Gül, Başkan Tuna’yı makamında ziyaret ettikten sonra yaptığı Twitter paylaşımında, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Tuna’yı ziyaret ettik. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Ankara Adliyesi başta olmak üzere birçok konuda verimli görüşme oldu. Başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 
Gül ile Tuna’nın yeni yapılacak adliye binasının yeriyle ilgili görüştüğü öğrenilirken, Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, “Sayın Bakan bu hafta yaptığımız eylemden önce yaptığımız görüşmede Sayın Bakan, ‘Bu konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşeceğiz. 6-7 tane yer bulduk. Bunlardan hangisi uygundur, değildir konuşacağız’ demişti. Muhtemelen bu yerlerden birisi konusunda görüştüler” tahmininde bulundu. Hürriyet Ankara’ya konuşan Canduran, şunları söyledi:

SIHHİYE’NİN MÜMKÜN OLMAYACAĞI SÖYLENDİ

“Sayın Bakan Ankara Barosu’nun eski üyesi. Bu yüzden Bakanlık görevine geldiğinde ‘İlk projelerimden birisi adliye binalarının birleştirilmesine ilişkin çalışma olacak’ demişti. Kendisiyle görüştüğümüzde Sıhhiye’deki merkez adliye ile arka kısmındaki arazide adliyenin olması gerektiğini söyledik. Fakat Büyükşehir Belediyesi’yle yapılan bir anlaşma gereği artık burasının ulaşımın temel noktası haline getirileceği, üstüne park yapılacağı ve bu yüzden de buranın kullanılmasının mümkün olmayacağını söyledi.

BAKAN YENİ YERLER AÇIKLADI

Ama karşılığında ‘6 yeni yer bulduk’ dedi. Birinci sırada AŞTİ’yi düşünüyoruz dediler ve bu bizi çok heyecanlandırdı. İkinci olarak Atatürk Kültür Merkezi’nin metro istasyonuna yakın tarafının olabileceğini söyledi. Üçüncü, dördüncü ve beşinci olarak bildirdiği yerler ise Eskişehir Yolu üzerinde. Buralara sıcak bakmadığımızı söyledik. Son olarak da İncek’te Anayasa Mahkemesi’nin arka tarafındaki boş arazi düşünülmüş.  Bizim birinci önceliğimiz Sıhhiye fakat orası olmazsa ikinci önceliğimiz AŞTİ’nin olduğu yerdir. AŞTİ olursa Ankara Barosu olarak arkanızda durur, hemen imzayı atarız dedik. Vatandaş bir tren, otobüs, dolmuş parasıyla tek vasıtayla oraya ulaşabilecek. Üç tane bulvarı olan ve adliye binasının içinden geçen bir metro bizim tüm söylediklerimizi oluşturuyor.”

Kaynak:Hürriyet 

Son Güncelleme: 21.11.2017 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.